Tesla Model 3, cea mai bine vanduta masina in Norvegia

Tesla Model 3, cea mai bine vanduta masina in Norvegia

Tesla este pe cai mari dupa lansarea din urma cu doar cateva saptamani a noului Model 3 pe Batranul Continent. Desi stim cu totii ca masinile electrice nu se bucura inca de o popularitate atat de mare, iata ca avem dovada ca un model ca acesta poate sa atraga un numar mare de clienti intr-un timp extrem de scurt.

Bineinteles, vanzarile nu exceleaza pe toate pietele, insa este important ca exista piete pe care masinile electrice se bucura in general de un succes major. In acest fel, ne putem da seama ca in viitor vom avea modele electrice care vor reusi sa se bata de la egal la egal in vanzari cu modelele cu motorizare clasica.

Norvegia este tara europeana care ne demonstreaza ca nu este departe deloc de un asemenea moment, dovedindu-se pana acum a fi o piata excelenta de desfacere pentru Model 3. Luna martie a fost o luna spectaculoasa din toate punctele de vedere pentru piata auto norvegiana.

Spre exemplu, 58% dintre masinile inmatriculate in luna martie in Norvegia au fost masini electrice. Este o cifra impresionanta daca ne gandim ca in urma cu cativa ani nici macar nu vorbeau prea multi despre aceste masini electrice. Lasand asta la o parte, aproape o treime dintre masinile inmatriculate au fost Model 3 al celor de la Tesla.

Mai exact, 29% dintre aceste masini inmatriculate in luna martie au fost Model 3. Daca ne referim la o cifra si mai exacta de atat, va putem spune ca Model 3 s-a vandut in 5.315 unitati in aceasta prima luna a primaverii. Spre exemplu, diferenta dintre Model 3 si celelalte modele din topul vanzarilor este coplesitoare.

Ca sa dam si niste exemple, va spunem spre exemplu ca Volkswagen Golf s-a vandut in doar 979 de unitati, in timp ce Mitsubishi Outlander s-a vandut in 859 de unitati. Ambele modele se claseaza pe podiumul cifrelor de vanzare din Norvegia in luna martie, dupa Model 3.

Mai mult decat atat, Norvegia demonstreaza ca este o tara care a imbratisat complet ideea masinilor electrice. Spunem asta pentru ca urmatoarele sase modele din topul cifrelor de vanzari obtinute in luna martie sunt modele electrice. Asadar, pe urmatoarele sase locuri le regasim pe Nissan Leaf, BMW i3, Hyundai Kona, Hyundai Ioniq, Jaguar I-Pace si Audi e-tron.

Model 3 se bucura deja de succes pe plan european, fiind desemnata in luna februarie cea mai bine vanduta masina electrica.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CEA MAI SCUMPA PARCARE DE MASINI DIN LUME
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter