Tesla mareste productia, anuntand deja o posibila cifra de 500.000 de masini produse in 2019

Tesla Model 3

Tesla traverseaza o perioada extraordinara din toate punctele de vedere la ora actuala, putandu-se lauda atat cu recorduri de vanzari, cat si de productie. Elon Musk se uita deja mai increzator la viitor si anunta ca va mari productia uzinei din Statele Unite.

Totodata, compania americana estimeaza ca ar putea ajunge chiar pana la pragul de 500.000 de unitati la nivel global in acest an in cazul in care uzina din China ar incepe productia de volum la momentul stabilit. Toate aceste anunturi vin dupa ce Tesla a inregistrat o productie record de 87.048 de unitati in al doilea trimestru din acest an. In perioada ianuarie - martie, americanii s-au mai putut lauda cu o productie de 77.100 de unitati!

In aceste conditii, cei de la Tesla au produs nu mai putin de 164.148 de unitati in primele sase luni ale acestui an, depasind orice asteptari la acest capitol. Stim cu totii, americanii au acuzat in dese randuri probleme la nivel de productie, ajungand uneori chiar in situatia de a livra masinile cu intarziere tocmai din acest motiv.

Asa cum probabil ca stiti deja, cei de la Tesla si-au setat si un target pentru acest an, dorindu-si ca productia finala sa fie cuprinsa intre 360.000 si 400.000 de unitati. Asta inseamna ca partea a doua a anului se anunta extrem de solicitanta pentru uzinele Tesla!

Indeplinirea acestui obiectiv nu este insa o misiune imposibila pentru cei de la Tesla! Mai ales dupa ce Jerome Guillen, presedintele diviziei Automotive din cadrul constructorului american de masini electrice, si-a informat angajatii printr-un e-mail ca Tesla face ultimele pregatiri pentru o crestere majora a productiei in cadrul uzinei din California. Guillien si-a anuntat angajatii ca pentru moment nu poate oferi foarte multe detalii, insa s-a declarat convins de faptul ca acestia “vor fi incantati de noutatile care sunt pregatite”.

In conditiile in care uzinele din Statele Unite isi vor mari productia in aceasta a doua parte a anului, obiectivul de 400.000 de unitati produse pana la finalul acestui an nu mai este atat de departe. Mai mult decat atat, cei de la Tesla se gandesc acum chiar la o cifra finala de 500.000 de unitati. Insa acest lucru va depinde foarte mult de noua uzina din apropiere de Shanghai (China), acolo unde productia ar trebui sa fie demarata in mod normal pana la sfarsitul acestui an!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter