Tesla are nevoie de consultanta financiara pentru a-si reveni!

Tesla Model X

Revin cu stiri despre gigantul Tesla care nu mai este atat de mare precum si-a construit imaginea de-a lungul timpului. Se pare ca Elon Musk si compania sa au dat-o de prea multe ori in bara si acum exista prea putini oameni care sa mai aiba incredere in ceea ce poate sa ofere constructorul.

Stim de saptamana trecuta ca Elon Musk isi doreste sa retraga Tesla de pe bursa ca sa nu mai fie in vizorul Wall Street si ca sa se concentreze pe planul sau de a se reface si de a reveni pe piata ca o companie privata.

De data aceasta, Elon Musk scrie pe Twitter ca Goldman Sachs si fondul de investitii Silver Lake ii acorda consultanta finaciara in ceea ce priveste al sau plan de a retrage compania Tesla de pe bursa, acestea fiind afirmatii pe care cei de la Reuters le-au adunat.

Chiar daca Elon Musk si compania sa primesc consultanta, problema sta de partea investitorilor care nu privesc cu ochi buni aceasta miscare si sunt destul de sceptici.

Cei de la Reuters afirma ca fondul Silver Lake ofera consultanta pentru incheierea unui acord care nu prevede compensatii. Problema sau nu ar fi ca fondul nu a fost angajat oficial pentru consiliere financiara. Pe de alta parte, Silver Lake nu se prezinta nici in calitate de investitor. Ceea ce este o treaba foarte incurcata care cu siguranta ii cam da batai de cap lui Elon Musk.

Elon Musk a anuntat saptamana trecuta ca va retrage Tesla de pe bursa atunci cand pretul unei actiuni va atinge valoarea de 420 de dolari. Ramane de vazut ce se va intampla cu Tesla in urmatoarea perioada si unde va ajunge aceasta companie care a pornit cu dreptul si a avut un boom de imagine inca de la inceput.

Tesla a fost multa vreme o companie care a produs automobile de cea mai buna calitate si a venit cu un produs nou (masina electrica) intr-o perioada in care nimeni nu credea ca acest tip de masini se va vinde intr-un numar atat de mare. Sa spunem ca Tesla a prezis cumva viitorul industriei auto, insa iata ca o eroare a dus aceasta companie in directia pierzaniei.

Poate ca suna destul de trist, insa Tesla s-a confruntat inca de anul trecut cu probleme care au infuriat clientii si care au reusit sa aduca marele brand intr-o prapastie din care se pare ca nu mai poate sa iasa, oricate eforturi ar face Elon Musk.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter