Tesla, cea mai valoroasa companiei auto din SUA, din toate timpurile. Valoarea actiunilor s-a dublat in ultimele trei luni

Elon Musk isi fraca mainile de bucurie dupa ultimele schimbari de pe piata bursiera din Statele Unite

Producatorul de automobile electrice Tesla a devenit de la inceputul acestui an cea mai valoroasa companie auto din Statele Unite, dupa ce, in ultimele trei luni, valoarea actiunilor sale aproape ca s-a dublat.

Tesla a reusit sa isi depaseasca rivalele Ford si General Motors, dupa ce, la sedinta de la mijlocul acestei saptamani a bursei, aciunile sale au crescut cu 7 dolari, reprezentand 1.5 procente. Cresterea a venit pe fondul unui comunicat dat de companie, prin care s-a anuntat ca firma a reusit sa isi indeplineasca planul de productie in toate fabricile de pe mapamond.

De asemenea, cresterea a fost posibila si dupa lansarea lui Model Y in China, una dintre cele mai mari piete pentru automobilele electrice. Elon Musk a fost prezent in persoana la ceremonia de lansare, lucru care a adus si un mai mare plus de incredere in randul investitorilor, in vanzarile de pe piata chineza.

Tesla pare sa fi depasit astfel problemele din urma cu cateva luni, valoarea actiunilor crescand cu aproximativ 93 de procente in ultimele trei luni. Astfel, capitalizarea firmei pe piata a ajuns la aproape 83 de miliarde de dolari, cea mai mare din istorie in ceea ce priveste companiile americane. Pana acum, recordul era stabilit de Ford, care in 1999 avea o capitalizare de 81 de miliarde de dolari.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter