Tesla se numara printre potentialele tinte ale gigantului Apple

2017 Tesla Model S Facelift

Am mai vorbit despre acest subiect: Tesla si Apple ar trebui sa-si uneasca fortele in loc sa sa-si faca una alteia probleme cu angajatii sau sa devina, in viitor, competitori pe aceeasi piata.

Administratorii firmei Apple vorbesc de ceva vreme despre intrarea in industria auto, folosindu-se de un proiect oarecum secret, din care se cunoaste doar numele: "Proiectul Titan". Pentru o perioada, parea ca ideea nu mai este de viitor dar, in acest moment, compania americana testeaza pe fata masini autonome in California. Mai mult, Apple a dezvoltat, recent, propria divizie de electricitate.

Dupa toate probabilitatile, daca Apple va avea de ales intre a intra in competitie cu Tesla si a-si cumpara competitorul, a doua varianta ar fi mult mai aproape de realitate. Un razboi pe piata cu firma magnatului Elon Musk, intr-o industrie in care nu ai atat de multa experienta, ar putea fi riscant. Nu ca aceasta idee i-ar opri pe cei de la Apple. Gigantul american are de cheltuit, in acest moment, nu mai putin de 250 de miliarde de dolari. Judecand matematic, Apple isi poate permite sa cumpere pe oricine sau orice ii lipseste, ba chiar sa sa faca absolut tot ceea ce le trece prin cap directorilor sai.

Presa americana a publicat, recent, o lista cu sapte companii care s-ar afla printre potentialele tinte ale gigantului Apple, iar printre ele se numara Tesla, Netflix, Hulu, Electronic Arts, Activision Blizzard, Take Two Interactive Software, dar si... Walt Disney.

Specialistii sustin ca peste 90% din banii de care dispun cei de la Apple se afla in conturi din paradisuri fiscale. Daca luam in calcul noul plan de taxare al guvernului american, compania ar trebui sa plateasca 10 procente din din suma pentru a repatria acesti bani si tot ar dispune de peste 220 de miliarde de dolari, bani cu care ar putea cumpara orice companie isi doreste.

"De vreme ce printre prioritatile noii administratii americane se numara si repatrierea banilor din strainatate, cu taxe mult mai mici, companii ca Apple simt o si mai acuta nevoie de a se folosi de fondurile pe care le detin prin paradisuri fiscale", sunt de parere analistii financiari.

Conform planului economic al noului presedinte american Donald Trump, companiile multinationale isi vor putea repatria banii la taxe de doar 10%, fata de cele 35 de procente pe care ar trebui sa le plateasca in acest moment. Daca acest plan va fi pus in aplicare, marile companii se vor vedea puse in situatia de a se ocupa de achizitii sau rascumparari cu acesti bani, pentru care vor plati mult mai putin catre statul american.

Analistii financiari considera aceasta miscare una strategica si valabila la nivel mondial, cu cateva achizitii mai mici, prin care actiunile celor de la Apple vor creste, mai ales daca gigantul IT va alege companii din lista prezentata mai sus.

Pe de alta parte, in ciuda acestor discutii oarecum interminabile, atat Elon Musk cat si Tim Cook au declarat public ca nu exista nici un fel de plan financiar prin care cele doua companii sa-si uneasca fortele.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
OFF-ROAD: 6 SFATURI PENTRU A CONDUCE IN SIGURANTA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter