Tehnologie 3D antidefecte si noul BMW Seria 5

2017 BMW 5-Series G30

Chiar daca atunci cand aducem in discutie o masina ca BMW-ul nu ne gandim decat la o masina perfecta, dar iata ca se poate cateodata sa gasim cate una sau doua elemente care nu merg chiar asa cum am dori noi sau cum ar fi normal. Nu sunt defecte majore, altfel masina nu s-ar mai vinde, ci sunt defecte minore care parca strica zenul pe care il ai in trup si suflet atunci cand te asezi la volanul unui BMW. Si nu numai, pentru ca indiferent de ce masina am avea, niciunul dintre noi nu ne-am dori ca aceasta sa aiba nici cel mai mic defect.

Nemtii au intors chestiunea perfectiunii absolute pe toate partile si au ajuns la concluzia ca au nevoie de o tehnologie care sa le ofere posibilitatea sa creeze autovehicule ireprosabile. Si cum nemtii sunt nemti, deci nimic nu le scapa si totul se face daca ei vor, iata ca au iesit putin birouri si uzine ca sa ne vorbeasca despre aceasta initiativa... sau am putea sa ii spunem... tendinta spre absolut. BMW Seria 5 este metoda prin care nemtii introduc aceasta tehnologie prin care vor da nastere masinilor fara defecte. Nu, nu este asa cum ne-am gandi cu totii in prima faza, o masina construita perfect de la cap la coada. Caci asa ceva nu este posibil.

Insa ne putem gandi la o masina gata modelata si construita care trebuie sa treaca, practic, printr-un scanner de defecte. Acest scanner al defectelor va analiza si cea mai mica fisura sau eroare si masina nu va iesi din fabrica, ci ce se va intoarce la bancul de lucru unde erorile vor fi rezolvate si abia atunci, dupa acest proces, ne putem bucura de o masina perfecta. Absolut perfecta! Si ca sa nu vorbim asa fara sa avem habar macar de cum arata acest scanner magic care, sper eu si cred ca si voi, va aduce schimbari semntificative pe piata auto, va invit sa vedem niste imagini cu un Seria 5 camuflat si acest scanner car face minuni.

Practic scanarea se face 3D, iar bratetele robotelului din imagine da nastere unui model digital al masinii. Un model digital precis, ca tot spuneam eu mai sus de perfectiunea absoluta. Acest scanner magic poate sa vada o fisura, un defect de fabricatie sau o deviatie pana la 0.1 milimetri. Ei? Asta da precizie as spune eu. BMW nu ne ofera doar imagini ci si un comunicat de presa in care precizeaza ca aceasta metoda este foarte buna pentru ca identifica erori inca din stadiul incipent de creatie, asa ca operatiunile de retusare nu mai sunt atat de costisitoare.

Acum ca am terminat cu scannerul magic, am cateva informatii bonus pentru iubitorii de BMW, dar si pentru ceilalti. Imaginile in care este prezentat scannerul pentru defecte poarta cu ele si silueta supla si frumoasa, eleganta si agresiva a noului BMW Seria 5. Stie cineva ca acest model este pe cale de pensionare? Se pare ca a reusit sa reziste pe piata auto timp de sase ani, caci in 2010 era lansat si facea deliciul fanilor BMW. Acum este timpul pentru el sa lase loc unui nou model, nu inainte sa vina si sa ne prezinte ultima lui infatisare care sa ne incante privirile.

Evident ca lansarea lui G30 – caci acesta este numele de cod al noului si ultimului Seria 5 – va avea la loc la Salonul Auto de la Paris. In functie de piata pe care se comercializeaza, nemtii au decis ca lansarea pentru showroom-uri si vanzare va avea loc la finalul anului curent.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter