Cat vor plati romanii pentru a merge pe autostrada Ploiesti-Brasov? Iata ce valoare are taxa!

Articol scris de Adi S., in data de 13 Septembrie 2018

Autostrazi nu prea avem, insa de ceva timp se pare ca toate discutiile sunt despre taxele care vor fi impuse ... atunci cand vom avea autostrazi. Bineinteles, vorbim despre eterna autostrada ce va lega Brasovul de Ploiesti, o autostrada despre care se vorbeste inca din primii ani de dupa Revolutie. Acum, se pare ca avem un nou proiect si un nou studiu facut de o echipa de specialisti, pe baza carora s-a stabilit si valoarea taxei care va impusa celor care vor circula pe ea.

Specialistii care s-au ocupat de acest proiect au impartit aceasta autostrada de la Ploiesti la Brasov in trei segmente. Avem mai intai un segment care leaga Ploiestiul de Comarnic, un segment de putin peste 48 de kilometri. Urmeaza un alt segment, de la Comarnic si pana la Predeal, cu o lungime de 36 de kilometri.

In cele din urma, ultimul segment este cei ce leaga Predealul de Brasov, cu o lungime de doar 22 de kilometri. Ei bine, da, peste aceste trei portiuni de drum care nu insumeaza nici macar 100 de kilometri, ne chinuim de mai bine de 20 de ani! Dar sa nu ne pierdem speranta, se pare ca avem un nou proiect de autostrada!

Viitoarea autostrada despre care am vorbit pana acum ar urma sa fie construita pe baza unui parteneriat public – privat. In cazul in care exista anumite investitii private, este de la sine inteles ca va exista si o taxa prin care investitorii sa isi recupereze banii pusi la dispozitia statului roman.

In cazul in care autostrada ar fi gata maine, se pare ca acesti investitori vor impune o taxa de folosinta a autostrazii pentru toti soferii pana in anul ... 2043. Insa, nu se stie cand va fi gata aceasta autostrada, asa ca nu avem cum sa vorbim in termeni exacti nici despre perioada in care va exista o asemenea taxa.

Conform proiectului publicat in Monitorul Oficial, va exista o taxa in valoare de 6.3 euro pentru fiecare 100 de kilometri parcursi pe autostrada, pentru un autoturism de pana in 3.5 tone. In cazul unui autovehicul de tonaj mai mare, taxa va fi de 8.8 euro.

Autocarele si autobuzele vor avea o taxa si mai mare de platit, in valoare de 12.6 euro. Comparand cu alte taxe practicate de alte tari europene, am putea sa spunem ca nu vom avea taxe deloc mici. Insa, pana sa ajungem la taxe, este nevoie de inceperea lucrarilor la autostrada.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: taxe, autostrazi, romania
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Black Friday 2018 se anunta extrem de spectaculos in Romania, iar cei de la eMag au anuntat ca vor avea la reducere mai multe masini importante, dar si motociclete. Cei...
de - 15 Noiembrie 2018
O dinamica superioara la volan si o eficienta exemplara, acestea sunt caracteristicile principale ale noului sedan BMW din Seria 3 (G20). Odata cu extinderea portofoliului de motorizari, care include si...
de - 15 Noiembrie 2018
Romanii care s-au stabilit in Italia trebuie sa cunoasca aceasta noua modificare, deoarece vin vremuri grele. In urma adoptarii de curand a unei noi legi, atat romanii care locuiesc in...
de - 15 Noiembrie 2018
2018 marcheaza aniversarea a 30 de ani de la infiintare diviziei motorsport a marcii japoneze, Subaru Tecnica International, cunoscuta la nivel international sub acronimul STI. Pentru a sarbatori acest eveniment,...
de - 15 Noiembrie 2018

Cele mai noi anunturi

5600.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
8950.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
3400.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
12499.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare