Cat vor plati romanii pentru a merge pe autostrada Ploiesti-Brasov? Iata ce valoare are taxa!

Articol scris de Adi S., in data de 13 Septembrie 2018

Autostrazi nu prea avem, insa de ceva timp se pare ca toate discutiile sunt despre taxele care vor fi impuse ... atunci cand vom avea autostrazi. Bineinteles, vorbim despre eterna autostrada ce va lega Brasovul de Ploiesti, o autostrada despre care se vorbeste inca din primii ani de dupa Revolutie. Acum, se pare ca avem un nou proiect si un nou studiu facut de o echipa de specialisti, pe baza carora s-a stabilit si valoarea taxei care va impusa celor care vor circula pe ea.

Specialistii care s-au ocupat de acest proiect au impartit aceasta autostrada de la Ploiesti la Brasov in trei segmente. Avem mai intai un segment care leaga Ploiestiul de Comarnic, un segment de putin peste 48 de kilometri. Urmeaza un alt segment, de la Comarnic si pana la Predeal, cu o lungime de 36 de kilometri.

In cele din urma, ultimul segment este cei ce leaga Predealul de Brasov, cu o lungime de doar 22 de kilometri. Ei bine, da, peste aceste trei portiuni de drum care nu insumeaza nici macar 100 de kilometri, ne chinuim de mai bine de 20 de ani! Dar sa nu ne pierdem speranta, se pare ca avem un nou proiect de autostrada!

Viitoarea autostrada despre care am vorbit pana acum ar urma sa fie construita pe baza unui parteneriat public – privat. In cazul in care exista anumite investitii private, este de la sine inteles ca va exista si o taxa prin care investitorii sa isi recupereze banii pusi la dispozitia statului roman.

In cazul in care autostrada ar fi gata maine, se pare ca acesti investitori vor impune o taxa de folosinta a autostrazii pentru toti soferii pana in anul ... 2043. Insa, nu se stie cand va fi gata aceasta autostrada, asa ca nu avem cum sa vorbim in termeni exacti nici despre perioada in care va exista o asemenea taxa.

Conform proiectului publicat in Monitorul Oficial, va exista o taxa in valoare de 6.3 euro pentru fiecare 100 de kilometri parcursi pe autostrada, pentru un autoturism de pana in 3.5 tone. In cazul unui autovehicul de tonaj mai mare, taxa va fi de 8.8 euro.

Autocarele si autobuzele vor avea o taxa si mai mare de platit, in valoare de 12.6 euro. Comparand cu alte taxe practicate de alte tari europene, am putea sa spunem ca nu vom avea taxe deloc mici. Insa, pana sa ajungem la taxe, este nevoie de inceperea lucrarilor la autostrada.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: taxe, autostrazi, romania
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Dupa succesul repurtat cu modelul EcoSport, Ford se pregateste să lanseze in producție la Craiova un nou SUV. Potrivit colegilor nostri de la Automotive News, noul model se va...
de - 18 Ianuarie 2019
Britanicii de la Lotus traverseaza o perioada extrem de buna, cifrele inregistrate in anul 2018 stand dovada in acest sens. Poate ca nu sunt multi cei care s-au gandit in...
de - 18 Ianuarie 2019
Inceputul noului an a insemnat pentru cei de la Ford si un moment perfect pentru a isi reconsidera strategia pe termen scurt la nivel european. In acest sens, Ford Europa...
de - 18 Ianuarie 2019
Emisiile mari de dioxid de caorbon reprezinta deja de cativa ani buni o problema importanta pentru autoritatile europene. Poluarea a ajuns in ziua de astazi la un nivel pe care...
de - 17 Ianuarie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare