Inca 2 mari producatori renunta la diesel! Afla care sunt acestia!

2019 Suzuki Jimny

Producatorii japonezi se alatura, astfel, unor nume ca Nissan si Toyota, care au renuntat complet la aceasta tehnologie, motivul fiind scaderea vanzarilor si noile reguli privind emisiile de dioxid de carbon.

Suzuki si Mitsubishi completeaza, in acest moment, lista producatorilor auto care aleg sa renunte la motorizarile diesel in Europa.

Aceasta decizie inseamna si ca Mazda va ramane singurul mare producator japonez care va mai vinde masini propulsate de motoare diesel din Europa.

Sa ne amintim si ca Suzuki a renuntat deja la cateva modele diesel si va trece prin modificari asemanatoare mai multe masini din gama. Aceste transformari nu se vor raporta, insa, la nivel mondial, in India, in special, motorizarile diesel ramanand deocamdata pe piata.

Pe aceasta piata, vanzarile versiunilor diesel inseamna aproximativ 30 de procente din gama masinilor Suzuki, in timp ce in Europa acest procent ajunge la doar 10%, din cele 281.000 de vehicule vandute anul trecut.

In acelasi timp, Mitsubishi a oprit vanzarile masinilor noi diesel nu doar in Marea Britanie, ci si in Germania, tara in care exista o miscare anti-diesel destul de puternica, mai ales in urma scandalului Dieselgate. Din acest punct de vedere, aproximativ 30 de procente din vanzarile Mitsubishi de anul trecut au fost diesel, motiv pentru care producatorul japonez va continua, deocamdata, sa ofere modelele de camioneta diesel.

Nu uitati ca si Porsche, un alt mare jucator de pe piata auto, a confirmat recent ca renunta la motorizarile diesel, dand vina, in principal, pe cresterea continua a cererii pentru vehicule electrice, versiuni pe care a inceput deja sa le ofere celor interesati.

Pe de alta parte, marca rivala BMW nu va face o astfel de miscare prea curand. De fapt, BMW are atat de mare incredere in tehnologia diesel pe care o propune, ca membrii consiliului de administratie ai marcii descriu aceste motorizari ca fiind "mai mult sau mai putin, cele mai bune propulsoare diesel" de pe piata in zilele noastre.

Vanzarile diesel au scazut serios in Marea Britanie (cu 30 de procente), in timp ce in Germania, anul trecut, acestea au fost mai mici cu nu mai putin de 31,1%. Din cauza acestor scaderi, producatorii auto s-au vazut nevoiti sa ridice preturile masinilor echipate cu motorizari diesel.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter