Inca 2 mari producatori renunta la diesel! Afla care sunt acestia!

Articol scris de Marian P. , in data de 18 Octombrie 2018

Producatorii japonezi se alatura, astfel, unor nume ca Nissan si Toyota, care au renuntat complet la aceasta tehnologie, motivul fiind scaderea vanzarilor si noile reguli privind emisiile de dioxid de carbon.

Suzuki si Mitsubishi completeaza, in acest moment, lista producatorilor auto care aleg sa renunte la motorizarile diesel in Europa.

Aceasta decizie inseamna si ca Mazda va ramane singurul mare producator japonez care va mai vinde masini propulsate de motoare diesel din Europa.

Sa ne amintim si ca Suzuki a renuntat deja la cateva modele diesel si va trece prin modificari asemanatoare mai multe masini din gama. Aceste transformari nu se vor raporta, insa, la nivel mondial, in India, in special, motorizarile diesel ramanand deocamdata pe piata.

Pe aceasta piata, vanzarile versiunilor diesel inseamna aproximativ 30 de procente din gama masinilor Suzuki, in timp ce in Europa acest procent ajunge la doar 10%, din cele 281.000 de vehicule vandute anul trecut.

In acelasi timp, Mitsubishi a oprit vanzarile masinilor noi diesel nu doar in Marea Britanie, ci si in Germania, tara in care exista o miscare anti-diesel destul de puternica, mai ales in urma scandalului Dieselgate. Din acest punct de vedere, aproximativ 30 de procente din vanzarile Mitsubishi de anul trecut au fost diesel, motiv pentru care producatorul japonez va continua, deocamdata, sa ofere modelele de camioneta diesel.

Nu uitati ca si Porsche, un alt mare jucator de pe piata auto, a confirmat recent ca renunta la motorizarile diesel, dand vina, in principal, pe cresterea continua a cererii pentru vehicule electrice, versiuni pe care a inceput deja sa le ofere celor interesati.

Pe de alta parte, marca rivala BMW nu va face o astfel de miscare prea curand. De fapt, BMW are atat de mare incredere in tehnologia diesel pe care o propune, ca membrii consiliului de administratie ai marcii descriu aceste motorizari ca fiind "mai mult sau mai putin, cele mai bune propulsoare diesel" de pe piata in zilele noastre.

Vanzarile diesel au scazut serios in Marea Britanie (cu 30 de procente), in timp ce in Germania, anul trecut, acestea au fost mai mici cu nu mai putin de 31,1%. Din cauza acestor scaderi, producatorii auto s-au vazut nevoiti sa ridice preturile masinilor echipate cu motorizari diesel.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Dupa succesul repurtat cu modelul EcoSport, Ford se pregateste să lanseze in producție la Craiova un nou SUV. Potrivit colegilor nostri de la Automotive News, noul model se va...
de - 18 Ianuarie 2019
Britanicii de la Lotus traverseaza o perioada extrem de buna, cifrele inregistrate in anul 2018 stand dovada in acest sens. Poate ca nu sunt multi cei care s-au gandit in...
de - 18 Ianuarie 2019
Inceputul noului an a insemnat pentru cei de la Ford si un moment perfect pentru a isi reconsidera strategia pe termen scurt la nivel european. In acest sens, Ford Europa...
de - 18 Ianuarie 2019
Emisiile mari de dioxid de caorbon reprezinta deja de cativa ani buni o problema importanta pentru autoritatile europene. Poluarea a ajuns in ziua de astazi la un nivel pe care...
de - 17 Ianuarie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare