SUV-ul electric Fisker Ocean va fi comercializat si in Europa

SUV-ul electric Fisker Ocean va fi comercializat si in Europa

Luand in considerare comenzile primite, start-up-ul american Fisker a luat decizia ca SUV-ul electric Fisker Ocean sa fie comercializat si pe plan european incepand cu anul 2022.

Americanii de la Fisker au lansat in cadrul targului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas modelul electric Fisker Ocean, prezentat sub forma unui SUV care promite multe. La momentul lansarii, oficialii start-up-ului american au anuntat ca noul model va intra in linia de productie incepand cu anul 2021, livrarile in Statele Unite ale Americii urmand sa inceapa in 2022. Totodata, la acea vreme, oficialii Fisker nu au anuntat niciun fel de intentii clare de a aduce SUV-ul si in Europa.

Desi aproximativ 80% din comenzile pentru Fisker Ocean provin din Statele Unite, oficialii start-up-ului american se pare ca au luat in cele din urma decizia de a aduce acest model si pe unele piete europene, incepand cu anul 2022. Insa, este important de mentionat ca modelele Fisker Ocean vor ajunge pentru inceput in doar trei tari.

Mai exact, este vorba despre Germania, Norvegia si Danemarca. Decizia cu privire la cele trei tari este cat se poate de simpla, cei de la Fisker bazandu-se pe numarul comenzilor pe care le-au primit pentru SUV-ul Fisker Ocean din fiecare tara.

Asa cum a fost anuntat deja, versiunea de baza a SUV-ului electric Fisker Ocean va porni in Statele Unite de la un pret de aproximativ 33.000 de euro. Totusi, este important sa nu uitam ca cei de la Fisker au mentionat ca pentru a putea mentine acest pret este nevoie de unele parteneriate cu diversi producatori auto.

Henrik Fisker, cel care a fondat compania despre care vorbim, a declarat recent ca “pentru a face un vehicul accesibil ai nevoie de volum”. Astfel, Fisker explica parteneriatele cu alti constructori auto, sustinand ca trebuie sa isi dea seama “cum poate cumpara componente in volum mare”.

Din pacate, pana la aceasta ora, cei de la Fisker nu au dezvaluit inca toate detaliile cu privire la SUV-ul electric Ocean. Din ceea ce stim pana la acest moment, modelul va fi disponibil initial cu doua motoare electrice, urmand ca in viitor sa existe si o versiune cu un singur motor. De asemenea, mai stim ca acumulatorul va fi de 80 kWh, ceea ce inseamna ca autonomia nu va fi mai mare de 480 de kilometri.

VIDEOCLIPUL ZILEI