Succes incredibil pentru electricul Volvo XC40 Recharge

XC40 Recharge este primul model electric al suedezilor de la Volvo, oficialii companiei anuntand ca acesta se bucura deja de un succes incredibil

Volvo XC40 Recharge

Luna octombrie a anului trecut ne-a adus primele informatii din partea celor de la Volvo cu privire la XC40 Recharge, versiunea electrica a SUV-ului cu acelasi nume, model care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. Asa cum stiti deja, este vorba despre primul model electric al producatorului suedez.

Productia acestuia va incepe abia in acest an, insa oficialii Volvo sustin ca deja au primit cateva mii de comenzi ferme pentru acest nou model.

Volvo a deschis pre-comenzile pe anumite piete europene inca din urma cu ceva timp si, din cate se pare, noul XC40 Recharge se bucura deja un succes important la public. Chiar daca cei de la Volvo nu ne-au oferit un numar exact de comenzi pe care le-au primit pana la aceasta ora, acestia ne-au vorbit despre “cateva mii de comenzi ferme” primite pana la acest moment.

Versiunea electrica a lui XC40 este echipata din punct de vedere tehnic cu doua unitati de motorizare electrice, cate una amplasata pe fiecare punte pentru a oferi tractiune integrala, acest sistem dezvoltand in total o putere de 408 cai si un cuplu maxim de 660 Nm.

Cu o asemenea echipare tehnica, XC40 Recharge se anunta deja a beneficia de niste cifre de performanta foarte bune. Spre exemplu, vorbim despre un sprint de la 0 la 100 km/h posibil de realizat intr-un timp de doar 4.9 secunde, ceea ce nu este deloc rau!

Viitorul XC40 Recharge va fi echipat cu un acumulator cu capacitatea de 75 kWh, care ofera o autonomie maxima de 400 de kilometri, masurata conform standardului WLTP.

Lasand la o parte ca vorbim despre primul model electric dezvoltat de cei de la Volvo, noul XC40 Recharge va fi si primul model Volvo care va utiliza noul sistem multimedia Android Automotive OS, dezvoltat in parteneriat cu Google.

Acest nou sistem va oferi un ecosistem de aplicatii native cu care utilizatorii telefoanelor si tabletelor cu sistem de operare Android sunt deja familiarizati. Spre exemplu, vorbim de aplicatii precum Google Maps, Google Play Store sau Google Assistant. Totodata, acest nou model va putea primi update-uri pentru sistemul de operare si pentru aplicatii over-the-air.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter