Subaru vrea sa vanda exclusiv masini electrice

Electrificarea devine din ce in ce mai importanta si pentru cei de la Subaru, oficialii marcii anuntand ca in viitor isi doresc sa vanda exclusiv masini echipate cu unitati de motorizare electrice!

Subaru vrea sa vanda exclusiv masini electrice

Trendul actual in lumea auto este reprezentat fara doar si poate de electrificare, toti constructorii indreptandu-si resursele si atentia in ultimii ani in aceasta directie. Nici nu este de mirare ca se intampla asta, clientii de pe piata auto dand un semnal important in acest sens, acestia dorindu-si sisteme alternative de propulsie.

Desigur, schimbarea nu se va face brusc, insa ceea ce este de remarcat este ca aceasta schimbare a inceput, multi considerand ca electrificarea reprezinta viitorul in lumea auto.

Subaru este unul dintre producatorii care anunta planuri indraznete in aceasta directie, oficialii companiei anuntand ca obiectivul pe termen lung este de a vinde doar masini 100% electrice pana in anul 2035. Sigur, anul 2035 este departe inca de noi, insa sunt importanti pasii pe care ii vor face cei de la Subaru pe acest drum.

Odata cu anuntarea acestui obiectiv pe termen lung, oficialii producatorului anunta ca in urmatorii cinci ani vor fi lansate trei modele noi, printre care un hibrid si o electrica. Asadar, se pare ca vin vremuri interesante pentru cei de la Subaru!

Toate aceste anunturi de acum vin dupa ce in 2018, oficialii Subaru anuntau o noua strategie de piata si un plan de lansare pentru mai multe modele pana in 2025.

Printre obiectivele anuntate la acea vreme se numarau o masina electrica ce ar urma sa fie lansata in 2022, un model hibrid care ar urma sa apara pe piata in 2023 si un nou SUV cu care ar urma sa facem cunostinta in 2024. De asemenea, mai stim deja la aceasta ora ca cei de la Subaru pregatesc versiuni noi sau actualizate ale modelelor importante din gama in fiecare an, si acest lucru facand parte tot din noua strategie a marcii.

Toate aceste eforturi sunt facute insa cu un scop precis, care ne-a fost dezvaluit tocmai acum. Astfel, producatorul isi doreste ca pe termen lung sa ajunga sa vanda exclusiv masini electrice, acest obiectiv urmand sa fie implementat pana in 2035.

De asemenea, un alt obiectiv al celor de la Subaru este acela ca 40% din vanzarile globale ale companiei sa fie reprezentate de hibrizi si masini electrice pana in 2030. Mai mult decat atat, cei de la Subaru isi doresc ca pana in 2025 sa ajunga la o cifra de vanzari de peste 1.3 milioane de unitati.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Subaru

Newsletter