SUA a obtinut 1,2 miliarde de dolari din vanzarea de actiuni GM in octombrie

Ministerul de Finante al Statelor Unite afirma ca profitul net obtinut in urma vanzarii actiunilor General Motors insumeaza 1,2 miliarde de dolari luna trecuta cand guvernul a slabit investitia.

De-a lungul lunii octombrie, guvernul Statelor Unite a recuperat 37,2 miliarde de dolari din cele 51 de miliarde cheltuite pe salvarea si restructurarea companiei de automobile, conform unui raport catre Congres, eliberat de minister.

Raportul nu furnizeaza insa informatii privind numarul de actiuni vandute luna trecuta si la ce pret. Actiunile GM au crescut cu 27 de procente pana acum in 2013, comparat cu o crestere de 24 de procente a indicelui bursier 500 al agentiei americane Nationale Standard and Poor.

Trezoreria Statelor Unite a anuntat in septembrie ca investitia sa a scazut cu 7.3%. Ceea ce a urmat dupa falimentul din 2009 a fost lansarea din nou in 2010, cand Ministerul American de Finante a devenit principalul actionar. In luna decembrie, Guvernul a inceput sa-si vanda partea din actiuni iar astfel Grupul General Motors a recuperat la vremea aceea actiuni in valoare de 5,5 miliarde de dolari.

Planuia atunci Trezoreria Statelor Unite sa vanda restul actiunilor pe care le detine in decurs de 15 luni.

In momentul prezent, SUA este printre ceI mai mari actionari ai General Motors, conform datelor elaborate de Bloomberg.

Potrivit spuselor Directorului General, Dan Akerson, guvernul ar putea finaliza vanzarea actiunilor sale pana la sfarsitul anului.

Investitia Statelor Unite in GM a avut o mare influenta in planul de salvare al industriei demarat de presedintele Obama, in primul sau trimestru in functia de lider la Casa Alba.

Guvernul renunta la actiunile pe care le detine in General Motors acum ca increderea investitorilor in companie a crescut, odata cu cele 18 noi modele noi sau reproiectate, introduse pe piata din SUA.

Vedem astfel cum, valul inovator va transforma gama GM dintr-una dintre cela mai vechi intr-una dintre cele mai noi din industria auto.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter