42% dintre romani sustin ca viitoarea lor masina va fi electrica

Vanzarile din segmentul dedicat masinilor electrice cresc de la un an la altul, insa cifrele din tara noastra nu arata inca atat de bine la acest capitol. De ce nu cumpara romanii mai multe masini electrice?

42% dintre romani sustin ca viitoarea lor masina va fi electrica

In conditiile in care masinile electrice inregistreaza cifre de vanzari din ce in ce mai bune pe multe piete europene, este normal sa ne intrebam cu totii care sunt motivele pentru care aceste masini nu sunt inca atat de populare si in tara noastra. Ei bine, motive pot fi multe, insa ceea ce este important este ca romanii sunt interesati de aceste masini electrice. Iar asta nu o spunem noi, ci analizele facute de companiile de specialitate interesate de acest subiect.

Grupul de cercetare de piata Ipsos a realizat recent un studiu la nivel global prin care si-a propus sa analizeze perceptia consumatorilor cu privire la masinile electrice.

Studiul despre care vorbim a fost facut inclusiv in tara noastra, rezultate acestuia dovedindu-se a fi extrem de interesante atat pentru noi, pasionatii de acest subiect, cat mai ales pentru producatorii auto interesati de piata din Romania. Spunem asta deoarece nu mai putin de 42% dintre cei care au raspuns intrebarilor din acest studiu au sustinut ca, cel mai probabil, viitoarea lor masina pe care o vor cumpara va fi una cu propulsie electrica.

Conform aceluiasi studiu, principalele motive pentru care clientii romani ar fi interesati de o astfel de masina electrica fac referire la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, reducerea emisiilor de oxid de azot, respectiv reducerea costurilor cu carburantii. Este interesant de precizat ca aceasta reducere a emisiilor de oxid de azot a fost mentionata in special de respondentii din tara noastra (61%), media la nivel global fiind de doar 43%.

Si mai interesant este insa sa aflam de ce romanii nu vor sa isi cumpere o masina cu propulsie electrica. Primul motiv in acest sens este legat de pretul prea mare la care sunt comercializate masinile electrice la acest moment, acest argument fiind precizat de nu mai putin de 75% dintre cei care au participat la studiul celor de la Ipsos.

De asemenea, 41% dintre cei care au raspuns au precizat ca autonomia masinilor electrice este prea mica. Nu in cele din urma, infrastructura precara reprezinta o alta problema pentru clientii romani, nu mai putin de 48% dintre acestia spunand ca in tara noastra nu sunt destule statii de incarcare pentru masinile electrice.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DIFERENTELE DINTRE MOTOR TURBO VS. ASPIRAT NATURAL
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter