Spark s-a lansat in Romania cu tarife incepand de la 1.2 lei pe minut

Spark s-a lansat in Romania cu tarife incepand de la 1.2 lei pe minut

Serviciile de car-sharing au luat cu asalt Romania, tot mai multe nume noi aparand in peisaj in ultima perioada. Ultimul nume care a fost lansat pe piata din tara noastra este Spark, un serviciu de car-sharing care ne propune o flota de masini electrice. Spark s-a lansat in urma cu cateva zile pe piata din Romania, preturile anuntate incepand de la 1.2 lei pe minut.

Spark va activa pentru inceput doar in Capitala, mizand exclusiv pe masini electrice. Haideti sa aflam mai multe detalii impreuna despre acest nou serviciu de car-sharing care devine disponibil in Bucuresti!

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, cei de la Spark mizeaza exclusiv pe o flota alcatuita numai din masini electrice. Pentru inceput vorbim despre o flota care cuprinde 50 de unitati Nissan Leaf, respectiv Renault Zoe. Conform primelor informatii pe care le avem de la oficialii companiei, cei de la Spark isi propun ca pana la finalul anului sa aiba o flota de peste 100 de masini disponibile pentru tara noastra, inclusiv de la alte marci care produc unitati electrice.

Masinile electrice ale celor de la Spark vor putea fi inchiriate pe distante scurte, in Bucuresti. Este important de mentionat ca masinile vor putea fi folosite si in afara Capitalei, insa este obligatoriu ca sesiunea sa se incheie in cele din urma in interiorul orasului. Oficialii Spark atrag atentia clientilor ca este extrem de important sa isi planifice bine calatoria in cazul in care au de gand sa iasa cu masina din Bucuresti, autonomia fiind limitata in cazul masinilor electrice.

Tarifele practicate de cei de la Spark in tara noastra incep de la 1.2 lei pe minut in cazul modelelor Renault Zoe, respectiv 1.4 lei pe minut in cazul modelelor Nissan Leaf. Tariful va fi aplicat indiferent daca masina este sau nu in miscare, neexistand posibilitatea de a intrerupe sesiunea in cazul in care masina stationeaza. Un sofer va putea conduce o masina Spark pentru cel mult 150 de kilometri pe zi, la depasirea acestei distante urmand sa se aplice o taxa de 0.75 lei pe kilometru pentru Zoe, respectiv de 0.85 lei pentru Leaf.

Spark este o companie relativ noua, fiind infiintata abia in anul 2017 in urma unei colaborari intre compania bulgara EMobility International si o alta companie din Lithuania. La aceasta ora, cei de la Spark mai activeaza doar in alte doua orase europene, si anume Sofia si Vilnius.

VIDEOCLIPUL ZILEI