Soferii americani se "indragostesc" de motoarele diesel

Un nou sondaj online, initiat de Harris Interactive in America pentru Audi, scoate la iveala faptul ca majoritatea conducatorilor auto americani ar sustine initiativele guvernamentale de promovare a vanzarilor vehiculelor cu motoare diesel in Statele Unite.

Sondajul a fost realizat in septembrie 2013, pe un esantion de 2.041 americani adulti, printre care 1.629 soferi permanenti, ce-si conduc automobilul personal ce putin o data pe saptamana.

Multa vreme, considerate "žcelalalte", in materie de combustibil, motoarele diesel devin, in SUA, o alegere viabila pentru soferii ce-si doresc eficienta crescuta si performanta.

Audi continua sa fie in topul preferintelor diesel cu o crestere spectaculoasa a noilor oferte TDI pentru modelele 2014 A8L, A7, A6, Q7 si Q5. Comparativ cu modele pe benzina, se remarca o economie de combustibil de 30%, dar si emisii de CO2 mai mici, intre 12-30%.

Rezultatele sondajului arata ca 65% din soferii americani ar sustine eforturile legislative in vederea inlesnirii aparitiei modelelor diesel publicului din America, iar 66% din soferi cred ca guvernul ar trebui sa atraga intr-un fel achizitionarea acestor modele de masini.

Chiar si presedintele american al Audi, Scott Keogh afirma ca: "žGuvernul are standarde stricte pentru economia de combustibil in viitor si credem cu tarie ca modelul diesel este solutia perfecta pentru o astfel de situatie". Conform Audi, exista o varietate de alternative de economisire a combustibilului viabile, inclusiv modelul electric, insa diesel este disponibil chiar de azi.

Daca nu punem la socoteala metodele prin care statul descurajeaza folosind politica fiscala, am putea sa vedem o crestere mare in ceea ce priveste vanzarile automobilelor diesel.

De asemenea sondajul a aratat ca o majoritate de 57% dintre conducatorii auto americani cred ca guvernul a nedreptatit autovehiculele diesel, acordand credit modelelor electrice si hibrid.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter