Skoda Vision E Concept isi face debutul la Shanghai

Skoda Vision E Concept

Dupa ce in urma cu cateva saptamani va prezentam primele zvonuri care apareau despre Skoda Vision E, iata ca Salonul Auto de la Shanghai ne aduce in aceste zile primele informatii si fotografii oficiale cu acesta. Asa cum va spuneam si atunci, Skoda Vision E reprezinta un concept electric si autonom prezentat sub forma unui crossover cu aspect de coupe. Cel mai probabil, multe dintre elementele pe care le regasim astazi la acest prototip le vom gasi si la modelele pe care le vor produce cei din Mlada Boleslav in urmatorii ani.

La inceputul lunii aprilie aflam primele informatii despre habitaclul interior al conceptului Vision E, interior care se prezenta intr-o nota extrem de moderna si futurista. Asa cum anticipam inca de la acea vreme, Vision E va oferi soferului si pasagerilor un spatiu generos si confortabil datorita lipsei montantului B si al ampatamentului de 2.850 mm.

Asa cum va spuneam, vorbim despre un concept care este echipat cu o propulsie electrica. Chiar si asa, Vision E se prezinta drept cel mai puternic model pe care l-au gandit cehii pana acum. Ca sa fim mai exacti, se pare ca sistemul de propulsie dezvoltat de specialistii de la Skoda va fi capabil sa produca nu mai putin de 300 de cai putere. Asadar, vorbim despre un model care ar fi mai puternic chiar si decat Skoda Superb, cel mai bine echipat model din acest punct de vedere din portofoliul producatorului ceh la acest moment.

Skoda Vision E va functiona prin intermediul unei baterii litiu-ion care va asigura din cate se pare o autonomie de 500 de kilometri. Ceea ce nu e deloc rau daca facem o comparatie cu celelalte modele existente deja pe aceasta piata a modelelor electrice. Uitandu-ne un pic si asupra performantelor tehnice, aflam ca Vision E va fi capabil sa ajunga la o viteza maxima de 180 km/h.

Reprezentantii constructorului din Mlada Boleslav sustin ca Vision E va beneficia de un grad de siguranta ridicat, fiind dotat cu numeroase sisteme de asistenta inteligente. Astfel, Vision E va putea rula autonom fara niciun fel de probleme in traficul din orase sau autostrazi.

Skoda Vision E ne-a fost prezentat deocamdata sub forma de concept, insa versiunea lui de serie ar urma sa debuteze pe piata auto asiatica incepand cu anul 2019. Cel mai probabil, incepand cu 2020 vom putea achizitiona modelele Vision E si de pe Batranul Continent sau din alte colturi ale lumii. Planurile celor de la Skoda pentru acest segment sunt pe termen lung, acestia dorindu-si ca pana in 2025 sa dezvolte alte cinci modele electrice.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter