Skoda prezinta la Shanghai Vision E - conceptul primului model electric din portofoliu

Skoda Vision E Concept

Anul 2017 reprezinta un an important pentru cehii de la Skoda, acestia hotarandu-se in cele din urma sa isi faca intrarea in segmentul masinilor electrice. Primul pas in acest sens va fi facut luna urmatoare, ocazie cu care va fi prezentat conceptul din care acest prim model electric se va inspira. Primul automobil electric din gama producatorului de la Mlada Boleslav va fi un SUV de dimensiuni compacte, iar conceptul acestuia va fi prezentat in cadrul Salonului Auto de la Shanghai.

Chiar daca mai avem putin de asteptat pana la deschiderea Salonului Auto din China, stim deja la acest moment numele pe care il va avea conceptul primului model electric al celor de la Skoda: Vision E Concept. Si, ca sa ne faca un pic mai atenti la ceea ce urmeaza, reprezentantii constructorului ceh au decis deja sa ne arate primele schite ale prototipului. Asadar, sa aruncam o privire la ceea ce ne-au lasat sa vedem cei de la Skoda pentru acest moment si sa vedem ce surprize ne pregatesc acestia.

Asa cum va spuneam, Skoda Vision E se prezinta sub forma unui SUV de dimensiuni compacte, avand o lungime totala de 4.640 mm. Cu o astfel de dimensiune, primul model electric din gama celor de la Skoda se va pozitiona in portofoliu undeva sub actualul Kodiaq. Asa cum probabil va imaginati deja, primul model electric din gama Skoda va avea la baza platforma MEB a Grupului Volkswagen, platforma pe care o vom regasi in urmatorii ani la toate modelele electrice Volkswagen, Skoda, Audi, respectiv Seat.

Foarte multe informatii oficiale despre ce ne va oferi viitorul Skoda Vision E nu avem pana in acest moment, insa unele zvonuri circula deja pe piata. Asadar, daca este sa le dam crezare, va putem spune ca Vision E va dispune de o putere de aproximativ 300 de cai si va fi echipat cu un pachet de baterii Litiu-Ion. De asemenea, se pare ca Vision E va beneficia de aportul a doua unitati de motorizare electrice, fiecare dintre ele amplasat pe o axa. Asta inseamna ca primul model electric din gama Skoda va beneficia de tractiune integrala.

Schita conceptului Vision E ne arata linii generale de design ceva mai simple si mai agresive din partea celor de la Skoda, linii care probabil le vom regasi in viitorul apropiat si la alte modele pe care producatorul ceh le va dezvolta. Pana atunci, nu ne ramane decat sa asteptam sa vedem mai exact ce informatii ne vor aduce cei de la Skoda la Shanghai cu privire la Vision E.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE NOUTATI ADUCE BMW SERIA 4 COUPE (G22)
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter