Skoda pregateste 30 de modele si versiuni noi pana in 2022

Cehii de la Skoda anunta planuri mari pentru urmatorii ani, acestia aducand in discutie nu mai putin de 30 de modele si versiuni noi care ar urma sa fie lansate pe piata in urmatorii doi ani.

Skoda pregateste 30 de modele si versiuni noi pana in 2022

Skoda a prezentat recent in cadrul Delhi Auto Expo noul concept Vision IN, un prototip care urmeaza sa stea la baza unui SUV care va fi comercializat in cele din urma de producatorul ceh exclusiv pe piata auto din India. Cu ocazia prezentarii acestui prototip din India, seful Skoda a oferit cateva informatii interesante si cu privire la planurile pe care le are constructorul pe care il reprezinta in anii urmatori. Si, trebuie sa recunoastem, planurile celor de la Skoda nu sunt deloc simple de pus in practica!

In primul si primul rand, seful Skoda anunta public un target de vanzari pentru anul 2030, pana la acea data producatorul din Mlada Boleslav propunandu-si sa ajunga la vanzari anuale de cel putin doua milioane de unitati. Vorbim, asadar, de teluri extrem de ambitioase ale celor de la Skoda, o cifra de vanzari atat de mare nefiind deloc usor de obtinut.

Insa, se pare ca exista si o strategie bine pusa la punct in spatele acestui target impus de seful Skoda. Astfel, conform spuselor celui care conduce destinele producatorului est-european, Skoda ar urma sa lanseze in perioada imediat urmatoare nu mai putin de 30 de modele si versiuni noi.

Bernhard Maier, seful Skoda, a declarat in cadrul evenimentului de prezentare al conceptului Vision IN, ca Skoda are un program cu nu mai putin de 30 de lansari in intervalul 2020 - 2022. Totodata, seful producatorului ceh sustine ca Skoda pregateste la aceasta ora un mix de modele complet noi si versiuni derivate, zece dintre acestea urmand sa fie echipate cu sisteme electrificate de propulsie.

Observam, asadar, o atentie din ce in ce mai mare pe care o acorda si cei de la Skoda strategiei electrificarii, o directie spre care se indreapta din ce in ce mai multi producatori in ultima vreme.

La aceasta ora, stim deja ca pana in 2022, cehii vor oferi o versiune PHEV pentru modelul de performanta Octavia RS. De asemenea, mai stim deja ca din planurile celor de la Skoda mai fac parte si doua SUV-uri electrice dezvoltate pe platforma MEB a Grupului Volkswagen. Nu in ultimul rand, mai stim deja ca Skoda Fabia si Superb vor ramane in portofoliul producatorului ceh, pana la finalul anului 2022 acestea urmand sa primeasca generatii noi.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter