Skoda anunta o versiune de performanta plug-in hybrid pentru Octavia

Primavara din acest an se anunta extrem de interesanta pentru Skoda, producatorul ceh anuntand in aceasta saptamana ca Octavia va primi o versiune de performanta in luna martie a acestui an.

Skoda anunta o versiune de performanta plug-in hybrid pentru Octavia

Oficialii producatorului ceh au anuntat recent ca pregatesc o surpriza interesanta pentru fanii sai, Skoda Octavia, cel mai important model din gama, urmand sa primeasca o versiune de performanta plug-in hybrid in luna martie. Noua versiune va fi cunoscuta oficial sub numele Octavia RS iV, lansarea acestea fiind programata deja pentru editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva, evenimentul primaverii in lumea auto internationala.

Asa cum este stiut deja, Octavia nu doar ca este cel mai cunoscut model din gama constructorului de la Mlada Boleslav, dar este si cel mai bine vandut model din gama cehilor la aceasta ora.

Tocmai din acest motiv cei de la Skoda au luat decizia ca a venit momentul pentru extinderea gamei de modele de performanta RS chiar cu o versiune dezvoltata pentru acest model Octavia. Noua Skoda Octavia RS iV va deveni acum si primul model de performanta cu sistem plug-in hybrid pe care cei de la Skoda l-au lansat vreodata.

Noua generatie Octavia este deja disponibila in doua versiuni plug-in hybrid, inclusiv in cazul variantei standard, cu un sistem de propulsie preluat de la noua generatie Volkswagen Golf. In aceste conditii, Octavia este echipata din punct de vedere tehnic cu o unitate de propulsie pe benzina cu capacitate de 1.4 litri si un motor electric, cele doua versiuni PHEV generand o putere de 204 cai, respectiv 245 de cai.

Conform primelor informatii, cel mai probabil, aceasta versiune de performanta RS iV va prelua sistemul de propulsie de 245 de cai putere, la care se vor adauga diverse elemente specifice unui model de performanta.

Din pacate, pana la acest moment nu avem mai multe informatii oficiale pe acest subiect, oficialii producatorului ceh demonstrandu-se a fi destul de zgarciti atunci cand au primit intrebari cu privire la aceasta noua versiune de performanta gandita pentru modelul Octavia.

Vestea buna este insa ca pana in luna martie mai este foarte putin, ceea ce inseamna ca in urmatoarele saptamani vom afla deja mai multe detalii despre noua Octavia RS iV. Editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva isi va deschide portile incepand cu data de 3 martie, la eveniment fiind asteptati pasionati auto din toate colturile lumii.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter