Versiunea de performanta Skoda Octavia RS ar putea fi lansata in primavara

Skoda anunta la inceputul acestei saptamani ca va oferi o versiune de performanta RS si pentru noua generatie Octavia, aceasta urmand sa fie prezentata cel mai probabil in aceasta primavara.

2020 Skoda Octavia RS

Asa cum cei mai multi dintre voi stiti deja, noua generatie a modelului Octavia a fost lansata de cehii de la Skoda la finalul anului trecut. Noua generatie a fost primita cu bucurie de fanii producatorului cu sediul in Mlada Boleslav, Octavia fiind cel mai apreciat si mai iubit model din portofoliul Skoda.

Noile modele ne-au fost prezentate cu cateva modificari importante, acestea crescand putin in dimensiuni si venind cu un interior ceva mai modern. De asemenea, cehii ne-au propus de aceasta data niste motorizari imbunatatite!

Surpriza acestui inceput de an se refera insa la informatia conform careia cei de la Skoda ne vor oferi si o versiune de performanta RS pentru aceasta noua generatie Octavia. Conform primelor informatii in acest sens, modelul de performanta va fi disponibil atat cu motorizari diesel si pe benzina, dar si intr-o versiune plug-in hybrid. Informatia in acest sens nu este inca oficiala, insa surse apropiate de cei din conducerea constructorului ceh sustin ca versiunea RS este aproape de lansare!

Din punct de vedere tehnic, Skoda Octavia RS va fi echipat conform surselor cu o unitate de motorizare pe benzina cu capacitate de 2.0 litri, capabila sa dezvolte 245 de cai putere.

In cazul versiunii diesel, vom avea sub capota o unitate de motorizare tot de 2.0 litri, TDI, capabila sa dezvolte 200 de cai putere. In aceste conditii, se pare ca cei de la Skoda nu vor oferi pe Octavia RS unitatea biTDI cu 240 de cai putere, disponibila la ora actuala pe modelele Kodiaq RS. Tot din punct de vedere tehnic, se pare ca cei de la Skoda ne vor propune si o serie de modificari importante la nivelul suspensiilor.

Asa cum stim deja, la momentul lansarii, cehii au anuntat si doua versiuni plug-in hybrid pentru noua generatie Octavia. Conform informatiilor, ambele vor miza pe o unitate de 1.4 litri, alaturi de care se va gasi un motor electric. Varful de gama va oferi 245 de cai putere, insa este foarte probabil ca pentru versiunea Octavia RS PHEV sa vedem ceva mai multa putere oferita de cei de la Skoda.

Conform informatiilor disponibile pana la aceasta ora, versiunea de performanta Octavia RS va fi lansata cel mai probabil in aceasta primavara, in luna martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Skoda

Newsletter