Noua generatie Skoda Octavia va fi lansata in noiembrie

Conform ultimelor informatii aparute, noua generatie Skoda Octavia urmeaza sa fie lansata in mod oficial in data de 11 noiembrie, intr-un eveniment care va fi organizat in Praga, Cehia!

Skoda Octavia

Asa cum stim deja inca din primavara acestui an, Skoda Octavia va primi o noua generatie in aceasta toamna. Mai intai se credea ca noile modele vor fi prezentate in cadrul editiei din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt, insa se pare ca cehii si-au dorit sa organizeze un eveniment propriu de lansare in cele din urma.

Conform ultimelor informatii care au aparut, se pare ca acest eveniment va fi organizat in data de 11 noiembrie, chiar in Praga. In aceste conditii, se pare ca lansarea noii generatii Skoda Octavia se va face la doar cateva saptamani de la debutul noului Volkswagen Golf, lansarea modelului german fiind programata deja pentru aceasta luna.

Din punct de vedere al infatisarii exterioare, noua generatie a lui Skoda Octavia va renunta la farurile duble introduse in urma cu cativa ani. De asemenea, se pare ca cehii s-au gandit si la cateva modificari la nivelul stopurilor, iar numele marcii va fi inscriptionat de aceasta data pe spate, in locul clasicului logo al brand-ului.

Asadar, avem cateva modificari importante din punct de vedere estetic pregatite de cei de la Skoda pentru aceasta generatie viitoate a lui Octavia! La nivelul habitaclului, se stie deja ca noile modele Octavia vor prelua o serie de elemente de pe noul Scala, model prezentat la finalul anului trecut!

Mergem mai departe si trebuie sa va spunem ca potrivit celor relatate in mai multe publicatii internationale de specialitate, noua generatie Skoda Octavia va fi disponibila atat cu unitati de motorizare diesel, cat si agregate pe benzina. Insa, se pare ca noua generatie va beneficia atat de versiuni mild-hybrid, cat si de o versiune plug-in hybrid.

Cel mai probabil, versiunea PHEV a lui Octavia va beneficia de aceeasi configuratie tehnica pe care o va avea si viitorul Golf GTE. Daca ne uitam la modelul german, putem vedea ca sistemul de propulsie este oferit in doua versiuni de putere, de 204, respectiv 245 de cai putere.

Evenimentul lansarii noii generatii Octavia este unul foarte important pentru cei de la Skoda, acesta fiind unul dintre cele mai bine vandute modele din gama producatorului. In plus, Benard Maiher, CEO-ul Skoda, a transmis la inceputul acestui an ca noua generatie Octavia va fi introdusa la timp pentru aniversarea de 60 de ani a modelului!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Skoda

Newsletter