Skoda Octavia, cea mai bine vanduta masina in 2018 in patru tari europene

Skoda Octavia, cea mai bine vanduta masina in 2018 in patru tari europene

Cehii de la Skoda traverseaza la ora actuala o perioada excelenta din toate punctele de vedere, cifrele inregistrate in anii precedenti dovedind acest lucru intregii lumi. Ei bine, lasand la o parte succesul de care se bucura constructorul la nivel general in ultimii ani, ne putem uita si cel mai important model din gama acestuia, si anume la Octavia.

Anul 2018 a fost un an extraordinar pentru Skoda Octavia, acest model iesind la finalul anului cel mai vandut model din 2018 in patru tari. Ca sa va faceti o idee, va spunem ca Volkswagen Golf a reusit aceeasi performanta in cinci tari.

La nivelul anului trecut, Volkswagen Golf se poate lauda cu o cifra de vanzari de de 445.000 de unitati, ceea ce nu este deloc putin. Ba chiar din contra, Golf a fost anul trecut cea mai bine vanduta masina pe plan european. Skoda Octavia a obtinut o cifra de vanzari de 213.000 de unitati, ocupand abia locul 11 in topul celor mai bine vandute modele in 2018 pe plan european.

Totusi, Skoda Octavia a reusit sa primeasca premiul de cel mai vandut model in patru tari europene in 2018 - Cehia, Polonia, Elvetia si Estonia. Conform specialistilor, toate aceste cifre ne arata ca Octavia reuseste sa castige la nivel de popularitate in multe tari europene, ceea ce este extrem de important!

Titlul de cea mai bine vanduta masina in Elvetia este extrem de important pentru un model precum Skoda Octavia. Elvetia este cunoscuta pe piata auto ca fiind o piata care este dominata de brandurile premium precum Mercedes sau BMW. Insa, chiar si asa, Octavia a reusit o performanta incredibila pe aceasta piata.

Si asta dintr-un motiv foarte simplu, si anume vanzarile de flote catre companii. Asa cum este si normal, companiile sunt interesate de modele “bune si ieftine” cum s-ar zice, iar Octavia este un model care fara doar si poate exceleaza la capitolul raport calitate - pret. Totodata, Octavia a fost desemnata a doua cea mai bine vanduta masina pe alte trei piete - Finlanda, Slovacia si Ungaria.

Uitandu-ne din nou catre Volkswagen Golf, cel mai bine vandut model pe plan european in 2018, vom observa ca acesta a reusit aceasta performanta pe cinci piete europene. De asemenea, Golf a fost desemnat ca fiind cel de-al doilea cel mai bine vandut model de pe alte patru piete europene. Cele mai multe comenzi pentru Golf vin din tari precum Germania, Franta si Marea Britanie, adica din cele mai mari piete europene.

Newsletter

Whatsapp