Skoda analizeaza posibilitatea dezvoltarii unui model electric accesibil

Skoda analizeaza posibilitatea dezvoltarii unui model electric accesibil

Cu ocazia conferintei anuale organizate pentru a isi prezenta rezultatele financiare obtinute in anul precedent, cei din conducerea Skoda au facut cateva referiri si cu privire la planurile pe care le au pentru viitor. Cehii au anuntat astfel ca pana in anul 2022 isi propun sa lanseze pe piata cel putin zece modele sau versiuni electrice. Asadar, un plan ambitios daca stam sa ne gandim ca deja suntem in primavara lui 2019! Cehii au anuntat deja ca noile modele electric vor fi construite avand la baza noua platforma MEB a Grupului Volkswagen. De asemenea, am mai aflat deja ca primele doua modele electrice vor avea la baza conceptul Vision iV, prototip care a fost prezentat pentru prima data in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Lasand la o parte aceste planuri de electrificare, cei din conducerea Skoda au mai oferit cateva detalii despre planurile de viitor ale companiei. Astfel, am aflat ca Skoda are de gand sa lanseze un SUV coupe si un SUV cu forme traditionale in viitorul apropiat, ambele modele urmand sa aiba la baza acelasi concept despre care am vorbit si in randurile anterioare. Conform primelor informatii, cele doua modele vor ajunge pe piata cel mai tarziu la finalul anului 2021.

Asa cum cei mai multi dintre voi stiti deja la acest moment, Volkswagen si SEAT au anuntat deja lansarea hatchback-urilor ID si el-Born, doua modele electrice cu preturi destul de competitive, apropiate de cele ale modelelor de segment C echipate cu unitati de motorizare diesel. Intrebati cu privire la acest aspect, cei din cadrul conducerii Skoda au afirmat ca pana in prezent nu au luat o hotarare cu privire la dezvoltarea unui astfel de model.

Bernahrd Maier, CEO-ul Skoda a afirmat in cadrul acestei conferinte anuale ca “platforma MEB poate fi utilizata pentru diferite caroserii si segmente”. In aceste conditii, Maier sustine ca si producatorul pe care il reprezinta analizeaza la ora actuala posibilitatea dezvoltarii unui model electric “care sa aiba un pret accesibil”. Insa, CEO-ul Skoda recunoaste faptul ca va putea veni cu o solutie clara “doar dupa ce se va stabili daca un asemenea model ar fi rentabil din punct de vedere financiar”.

Totusi, chiar si in aceste conditii, CEO-ul Bernhard Maier recunoaste ca si Skoda isi doreste “sa produca un vehicul asemanator cu hatchback-urile ID sau El-Born, insa este nevoie ca lucrurile sa fie facute pas cu pas”.

Videoclipul zilei

Newsletter

Whatsapp