Skoda confirma lansarea versiunii de performanta Kodiaq RS

2017 Skoda Kodiaq

Skoda a decis ca a venit momentul oportun pentru a extinde gama modelelor sportive din curtea sa, continuand aceasta cale cu lansarea pe piata a unei versiuni de performanta Kodiaq RS. Anuntul a fost confirmat chiar de Christian Strube, seful Departamentului de Cercetare – Dezvoltare din cadrul producatorului ceh, in cadrul unui interviu acordat unei publicatii britanice.

Odata cu acest anunt, intelegem si ca sansele unui Superb RS sunt aproape nule incepand cu acest moment. Versiunea de performanta a SUV-ului Kodiaq RS se alatura astfel primului proiect sportiv lansat de producatorul ceh – Octavia RS. Conform spuselor oficialului Skoda, noul Kodiaq RS va fi oferit publicului doar intr-o varianta de motorizare diesel, simplificand astfel gama motorizarilor de care dispune la acest moment Octavia RS.

Fiind vorba doar despre o motorizare diesel, viitorul Kodiaq RS va putea fi echipat exclusiv cu o unitate de motorizare capabila sa dezvolta 240 de cai putere, agregat pe care il cunoastem in momentul de fata de la modele precum Volkswagen Tiguan sau Passat. Cu o capacitate de 2.0 litri, propulsorul va beneficia de un cuplu maxim de 500 Nm, oferiti intre 1.750 si 2.500 rpm.

Cu o asemenea echipare tehnica sub capota, Kodiaq RS promite sa devina, asa cum ar fi si normal, cel mai rapid model din gama. Desi nu stim nimic in legatura cu viteza maxima la care ar putea ajunge, noul Kodiaq RS s-ar parea ca va avea un timp de doar 6.5 secunde pentru a duce accelerarea de la 0 la pragul celor 100 km/h.

Prea multe detalii despre viitorul Kodiaq RS nu se cunosc pana la acest moment, nici macar data sau locul unde este programat spre a-si face debutul nefiind facute publice de reprezentantii constructorului european. Conform zvonurilor aparute pe piata auto, cel mai probabil, Kodiaq RS va beneficia de o garda la sol redusa si de un kit exterior aerodinamic imbunatatit.

Pana cand vom afla mai multe despre versiunea de performanta Kodiaq RS, nu ne ramane decat sa ne indreptam atentia catre Salonul Auto International de la Geneva, acolo unde Kodiaq se va innoi cu modelul Sportline.

Mai mult ca sigur, si in cazul variantei Sportline vom vedea o aerodinamica imbunatatita, o garda la sol redusa cu minim 15 mm si un set nou de jante de dimensiuni mai mari. In ceea ce priveste motorizarea si cifrele tehnice de care va fi capabil, nici in cazul lui Sportline nu sunt cunoscute detaliile pana in acest moment.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter