Semn bun pentru economie: se cauta iar utilitarele

Vanzarile de masini utilitare au crescut cu 8% in luna mai, in Statele Unite, dupa ce o luna aprilie dezamagitoare. Nissan, Subaru, Ford si Chrysler, toate au inregistrat cresteri importante si se afla in fruntea clasamentului. Honda, General Motors si Toyota au avut vanzari ceva mai mici, iar singurii care au dat gres sunt cei de la Mitsubishi.

Rata anuala a vanzarilor, ajustata in functie de diversi factori sezonieri, a crescut la 15,3 milioane, de la rata anuala a vanzarilor, ajustata in functie de diversi factori sezonieri, a crescut la 15,3 milioane, de la 14, anul trecut.

Asta inseamna mai mult decat se asteptau specialistii. Inainte de prabusirea din luna aprilie, timp de sase luni consecutive, vanzarile au atins pragul de 15 milioane, cea mai lunga perioada buna de la inceperea recesiunii. Cererea sanatoasa de crossover-uri si pickup-uri a dus la cresterea productiei, spun analistii din domeniu. Ca un semn bun, si vanzarile cu amanuntul au crescut cu 9%, cea mai mare crestere din august 2007 incoace.

Pentru trei luni la rand, s-au vandut cate un million de unitati, sustine Bill Fay, manager general la Toyota. De multe ori, acest tip de vanzare cu amanuntul este mai profitabila ca vanzarea unor flote comerciale. "In a doua parte a anului, vom vedea o industrie stabila si consistenta", a mai spus Fay.

Analistii chestionati de cei de la Bloomberg estimasera o crestere totala a industriei auto de 7%, dar iata ca s-au inselat, plusul fiind de 8 procente. Ca sa tragem linie, vanzarile de camionete au urcat cu 11% luna trecuta, adica de doua ori mai mult decat autoturismele.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter