Seat Leon Cupra 300 se intoarce la indicativul 290! De ce pierde 10 cai putere?

2018 Seat Leon Cupra Facelift

Numeroasele teste prin care au trecut automobilele de-a lungul timpului au reusit sa le construiasca o imagine buna, sa le mentina imaginea de automobile valoroase, puternice si sigure sau sa le scada din aceasta. Asa se face ca de la Volkswagen incoace, multe branduri auto au avut de suferit si foarte multe au fost analizate si supuse unor teste si mai drastice decat pana acum. Impreuna cu cei de la Volkswagen, evident.

De data aceasta, testele se transforma si apare WLTP-ul care uneori este ca o sperietoare din lanul cu automobile scumpe. Nu putine au fost brandurile care nu au trecut de probele testelor WLTP si au fost nevoite sa stea pe bara.

Stim cu totii ca odata cu aparitia testelor WLTP s-a lasat o urma adanca in obrazul industriei auto. Daca testele anterioare mai puteau fi pacalite si parca nu produceau atatea ravagii printre constructorii de automobile, WLTP-ul pare spaima masinilor.

De data aceasta, Seat este cea prinsa intre ciocan si nicovala, fiind oarecum obligata sa renunte la 10 cai putere din totalul de 300. Seat Leon Cupra este modelul ce este obligat sa mai slabeasca 10 cai putere. Ok, testul a decis asta, dar oare va mai suna frumos, apoi, Seat Leon Cupra 290? Ar fi putin ciudat si in acelasi timp destul de amuzant.

Insa nu toate variantele de Seat Leon Cupra 300 sunt afectate, ci doar automobilele cu tractiune pe puntea fata. Si nu doar Seat este singurul brand care trece prin aceasta experienta neplacuta. La rand mai stau si Audi SQ5, dar si BMW M3.

Sa spunem ca testele pentru emisii si consum nu sunt atat de miloase precum se asteptau constructorii auto. Drept dovada sunt si au fost numeroasele automobile care s-au cam lasat greu de scos de pe portile fabricii dupa ce testele WLTP au gasit fel de fel de erori care trebuiau obligatoriu remediate.

Seat Leon Cupra 300 este unul dintre automobilele care pierde 10 cai putere si se intoarce la numele Seat Leon Cupra 290. Indicativul 290 a mai fost folosit inainte, asa ca nu va fi ciudat sau amuzant cum am spus eu mai sus, doar putin inconfortabil pentru ca mai toti soferii se obisnuisera cu 300.

Si sa ne bucuram ca Seat Leon Cupra pierde doar cei 10 cai putere si nu este lasat pe margine, precum alte automobile ale unor branduri mult mai scumpe si mult mai cunoscute. Dupa transformari si schimburile de rigoare, Seat Leon Cupra 290 se intoarce pe strazi.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter