SEAT a demarat procesul de asamblare a transmisiei manuale cu sase trepte MQ281

SEAT a demarat procesul de asamblare a transmisiei manuale cu sase trepte MQ281

SEAT Components a anuntat recent ca transmisia manuala cu sase trepte MQ281 a Grupului Volkswagen a intrat pe linia de asamblare a uzinei din El Prat de Llobregat, localitate aflata nu departe de Barcelona. Aceeasi cutie de viteze cu sase trepte mai este asamblata la ora actuala si in America de Sud, in cadrul uzinei din Cordoba, Argentina. Oficialii producatorului spaniol sustin ca obiectivul de productie este de 450.000 de unitati pe an! Cutia de viteza cu sase trepte MQ281 este o componenta esentiala la acest moment, urmand sa fie montata pe modelele mai multor producatori din alianta.

Asa cum stim cu totii, din punct de vedere tehnic, cutia de viteze joaca un rol extrem de important atunci cand vorbim despre mecanismele cu ajutorul carora functioneaza o masina. Aceasta cutie de viteze manuala cu sase trepte, denumita MQ281, este cu atat mai importanta cu cat ar urma sa se regaseasca pe mai multe modele produse in perioada urmatoare de producatori precum SEAT, Audi, Skoda sau Volkswagen. Este vorba despre o cutie de viteze performanta, la care specialistii diviziei de componente au lucrat pentru o buna bucata de timp, rezultatul fiind apreciat in cele din urma de specialistii tehnici.

Daca ne uitam la anul 2018, vom observa ca la uzina producatorului spaniol din El Prat au fost asamblate aproximativ 700.000 de cutii de viteze MQ200. De asemenea, trebuie remarcat ca nu mai putin de 56% dintre acestea au fost in cele din urma trimise catre export. In cadrul acestei fabrici a celor de la SEAT de langa Barcelona lucreaza nu mai putin de 1.000 de angajati. Spaniolii au investit mult in aceasta uzina, noile linii de asamblare facand posibila cresterea capacitatii de productie pana la 3.500 de unitati pe zi. In trecut, capacitatea liniei de productie era de doar 3.200 de unitati pe zi.

In total, spaniolii isi propun sa asambele aproximativ 450.000 de unitati pe an in cadrul acestei uzine!
Pentru a ne da seama de cat de importante sunt aceste transmisii pentru producatorii auto, nu trebuie decat sa va spunem ca cei de la Volkswagen detin nu mai putin de noua unitati de productie dedicate asamblarii transmisiilor. Astfel, Grupul Volkswagen produce la ora actuala cutii de viteze in Germania, Cehia, Spania, Argentina si China. Pe continentul asiatic, in China, se regasesc nu mai putin de patru puncte de productie pentru aceste cutii de viteze: Anting, Dalian, Tianjin si Changchun.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE NOUTATI ADUCE BMW SERIA 4 COUPE (G22)
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter