Seat isi propune sa atraga clienti noi prin brandul de performanta Cupra

Seat Ateca Cupra

In primavara acestui an, in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2018, oficialii SEAT ne vorbeau despre cum va deveni Cupra un brand de sine statator, urmand sa aduca pe piata modele de performanta. Acum stim deja si care este primul model care va fi construit de acestia, si anume Cupra Ateca.

Producatorul isi pune mari sperante in acest brand de performanta, vorbind deja despre o posibila dublare a cifrei de vanzari in urmatorii patru sau cinci ani. Este un obiectiv destul de indraznet, trebuie sa recunoastem, insa niciodata sa nu spunem niciodata. Timpul ne va dovedi daca ambitiile celor de la SEAT sunt realistice!

Atragerea de noi clienti, care nu au cumparat niciodata un model produs de tine, este intotdeauna extrem de grea. Deobicei, producatorii auto dezvolta modele in functie de dorintele pe care le au clientii lor, mergand intr-o anumita masura la sigur, cum s-ar zice.

Ei bine, cei de la SEAT spera ca prin aceste modele de performanta produse de Cupra sa atraga un volum nou de clienti. Luca de Meo, CEO-ul SEAT, declara in urma cu ceva vreme ca producatorul isi va indrepta atentia prin brandul Cupra spre acei pasionati auto care au gusturi pentru motorsport, investind astfel in acest brand in perioada urmatoare.

Acelasi Luca de Meo spunea ca brandului Cupra ii va reveni o responsabilitate extrem de mare, aceea de a obtine marje de profit de doua ori mai mari decat cele obtinute de SEAT. Cu banii obtinuti, producatorul spaniol vrea sa investeasca in tehnologii hibride.

Din cate se pare, tehnologia hibrida isi va face simtita prezenta in viitor chiar si pe modelele de performanta Cupra. Nu in ultimul rand, CEO-ul constructorului spaniol a tinut sa mentioneze ca preturile modelelor SEAT au crescut in ultimii ani cu 20 de procente, in timp ce calitatea a crescut si mai mult de atat.

Cupra Ateca, primul model care va fi produs sub brandul de performanta Cupra, va fi echipat cu o unitate de motorizare TSI cu capacitate de 2.0 litri, capabila sa dezvolte 300 de cai putere.

Modelul va beneficia de aportul unui sistem de tractiune integrala 4Drive, in timp ce transmisia se va face prin intermediul unei cutii automate DSG cu sapte trepte. Din punct de vedere al cifrelor de performanta, Cupra Ateca promite o viteza maxima de 245 km/h si o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in doar 5.4 secunde.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter