Se pregateste revolutia la Dacia. "In curand vom avea modele hibride si electrice"

Dacia a ratat startul in cursa electrificarii de pe piata auto, insa producatorul de la Mioveni este gata sa se alinieze trendului european.

Dupa un inceput de an excelent din punct de vedere al vanzarilor, Dacia a cunoscut un regres odata cu luna septembrie, cand s-a introdus o noua procedura privind testarea poluarii. Multe dintre motoare produse la Mioveni nu mai fac fata noilor proceduri. Mai mult decat atat, Comisia Europeana a promulgat o lege conform careia, din 2021 constructorii auto vor fi obligaţi să se încadreze într-o medie a emisiilor de 95 de grame de dioxid de carbon per kilometru.

Pentru a contracara efectele acestor decizii, compania Renault se pregateste sa alinieze flota Dacia la trendul de electrificare. In acest sens, Christophe Dridi, presedintele si directorul general al Automobile Dacia, a anuntat ca la Mioveni se fac planuri pentru introducerea unor modele hibrid si electrice.

"La Dacia vom avea hibride si vom avea masini electrice cu siguranta. Intrebarea este cand, nu daca. Acum in aceasta faza, chiar daca am sti data, tot nu am putea comunica aceasta informatie. Avem hibride la Renault. Clio V proaspat lan­sat va avea o versiune hibrida. Atunci cand platformele sunt similare sau comune, este usor sa copiezi tehnologie de la un model la altul“, a declarat Dridi.

Desi nu au fost prezentate informatii oficiale, putem intelege multe din declaratia lui Dridi. Este de asteptat, asadar, ca modelul Sandero sa primeasca o versiune hibrida, asemeni lui Clio, in timp ce Duster si Logan vor primi si ele versiuni plug-in hybrid, pe modelul celor pregatite acum de Renault pentru Captur si pentru Megane.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
2020 BMW M5 (F90) FACELIFT - PREZENTARE OFICIALA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter