Se inchide uzina Dacia pe perioada starii de urgenta? Ce spun oficialii Renault

Criza de coronavirus a provocat pierderi materiale importante in industria auto, iar in curand s-ar putea resfrange si asupra producatorului local Dacia.

Epidemia de coronavirus a dus deja la inchiderea mai multor fabrici din Europa si din Asia, dar la noi inca nu isi face simtita influenta. Presedintele Klaus Iohannis a decretat luni starea de urgenta in Romania, dar uzina Dacia de la Mioveni nu se inchide deocamdata. Reprezentantii Renault Romania au declarat ca fabrica functioneaza in acest moment la capacitate normala.

"Groupe Renault are ca prioritate sanatatea angajatilor sai si a luat masuri de preventie la nivelul tuturor activitatilor pe care le desfasoara in Romania, in Renault Bucharest Connected, Titu, Oarja, Mioveni si Pitesti. A fost pusa in functiune o linie telefonica de urgenta pentru toti angajatii, in vederea informarii constante, in cazul in care apare posibilitatea ca unul dintre angajati sa fi fost in contact cu o persoana infectata. In prezent, uzina din Mioveni functioneaza in parametri normali", au declarat oficialii Renault de la Mioveni pentru promotor.ro.

Decizia de a pastra fabrica deschisa se poate schimba doar daca situatia se va inrautati in tara, iar autoritatile vor decide sa instaureze un blocaj total al tarii. Pana atunci, uzina de la Mioveni se confrunta insa cu un alt pericol - de a ramane fara piese, in conditiile in care mai multe tari europene au decis sa isi inchida granitele. Aceasta problema a dus la inchiderea mai multor fabrici in Spania, inclusiv unele detinute de Renault, Nissan sau Seat.

"Este dificil sa estimam impactul COVID – 19. Avem un dispozitiv de management impreuna cu furnizorii si operatorii nostri logistici. Activitatile de Supply – Chain, Achizitii, Inginerie, Calitate sunt implicate pentru a veni cu solutii alternative, daca acest lucru e necesar pentru continuarea activitatilor”, au mai declarat oficialii Renault.

Criza de coronavirus i-a facut si pe cei de la Ferrari sau Lamborghini sa isi inchida fabricile din Italia.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter