Dacia Sandero, al treilea cel mai bine vandut model in Europa in luna mai

Dacia Sandero

Luna mai se dovedeste a fi o noua luna buna din punct de vedere al vanzarilor pentru Dacia, producatorul auto de la Mioveni reusind o cifra de vanzari extrem de buna la nivel european. Pe piata auto europeana au fost inmatriculate in luna mai nu mai putin de 1.44 milioane de autoturisme noi, in scadere usoara cu 0.2 procente in comparatie cu acelasi interval al anului precedent.

Ce este insa cu adevarat interesant este ca Romania a inregistrat cea mai mare crestere procentuala de la nivelul intregii Uniuni Europene, de 11.5 procente. Mai exact, in Romania, au fost inmatriculate in luna mai un numar de 12.905 masini noi.

Cea mai mare piata auto europeana din punct de vedere al vanzarilor a fost, bineinteles, Germania, acolo unde au fost inmatriculate nu mai putin de 332.961 de masini noi in luna mai. In comparatie cu aceeasi perioada din 2018, piata auto germana a crescut cu 9.1 procente, ceea ce nu este deloc putin. P

iata franceza s-a clasat pe locul secund in luna mai, fiind inmatriculate nu mai putin de 192.239 de masini noi, in crestere cu un procent fata de aceeasi luna mai din 2018. Rezultatele celor doua sunt importante, in conditiile in care sunt singurele doua piete mari care au obtinut cifre in crestere in luna mai din acest an.

La polul opus, pietele auto din Spania, Italia sau Marea Britanie au inregistrat scaderi din acest punct de vedere in luna mai. Spre exemplu, in Italia au fost inmatriculate in acest interval un numar de 197.902 masini noi, in scadere cu aproape un procent fata de mai 2018. De asemenea, in Marea Britanie au fost inmatriculate nu mai putin de 183.724 de masini noi, in scadere cu 4.6 procente fata de aceeasi luna mai a anului precedent. In cele din urma, pe piata spaniola au fost inmatriculate alte 129.113 unitati noi, in scadere cu 4.7% fata de luna mai a anului precedent.

Ce este insa cel mai important pentru noi este ca Dacia Sandero a fost al treilea cel mai bine vandut model la nivelul pietii europene in luna mai, inregistrand o cifra de vanzari de 22.234 de unitati. Pe primele doua locuri in acest clasament se claseaza Volkswagen Golf (35.972 de unitati), respectiv Renault Clio (32.803 de unitati). Astfel, Sandero depaseste in vanzari modele importante precum Skoda Octavia, Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Ford Focus sau Peugeot 208. Dacia Duster se claseaza pe locul 9 in acest clasament, cu 20.542 de unitati vandute.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter