Rompetrol construieste 70 de benzinarii noi in Romania, dotate cu statii de incarcare electrice

Rompetrol construieste 70 de benzinarii noi in Romania, dotate cu statii de incarcare electrice

Rompetrol a anuntat in urma cu cateva zile ca planurile sale de viitor cuprind si construirea a nu mai putin de 70 de benzinarii noi pe teritoriul tarii noastre. Ce este insa de remarcat la aceste benzinarii este ca toate vor fi dotate si cu statii de incarcare pentru masinile electrice.

Segmentul masinilor electrice a inceput sa prinda din ce in ce mai bine si in tara noastra, un numar considerabil de romani luand tot mai in serios ideea unui astfel de automobil. Insa, asa cum stim cu totii, infrastructura din acest punct de vedere este deficitara in Romania, ceea ce ii descurajeaza pe cei care s-ar gandi sa isi achizitioneze un astfel de model electric.

Statul roman promite de ani buni construirea a sute si chiar mii de astfel de statii de incarcare pentru masinile electrice, insa pana acum rezultatele nu prea pot fi vazute. In aceste conditii, nu putem decat sa ne bucuram atunci cand auzim ca cei de la Rompetrol vor sa doteze cele 70 de benzinarii noi cu astfel de statii de incarcare. Toate aceste benzinarii vor fi construite in urmatorii trei ani, Rompetrol investind in aceasta directie un total de aproximativ 100 de milioane de dolari.

La ora actuala, cei de la Rompetrol au doar 12 benzinarii dotate cu statii de incarcare pentru masinile electrice pe teritoriul tarii noastre. Conform spuselor oficialilor companiei, fiecare benzinarie in parte va avea un cost de aproximativ 1 sau 1.5 milioane de dolari.

Insa, nu costul este cea mai mare problema cu care se confrunta cei de la Rompetrol in acest plan de a construi alte 70 de benzinarii noi. Mai exact, oficialii companiei spun ca este nevoie de trei ani pentru a duce la sfarsit acest plan din cauza timpului mare de asteptare pentru obtinerea tuturor autorizatiilor necesare.

Stim cu totii cum functioneaza sistemul din acest punct de vedere in tara noastra, asa ca nu mai avem nici cum sa ne miram cand ni ne spune asta. In orice caz, in special in aceste conditii, decizia celor de la Rompetrol de a construi un numar de 70 de benzinarii noi in tara noastra este de apreciat.

Mai ales ca vorbim si despre aceste statii de incarcare pentru masinile electrice, care la ora actuala inca lipsesc cu desavarsire din multe zone ale tarii. Atunci cand infrastructura va sta bine din acest punct de vedere, vom vedea probabil un boom al segmentului de masini electrice si in tara noastra!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter