Romania a iesit din calcule pentru noua uzina Volkswagen

Articol scris de Adi S., in data de 24 Mai 2019

Grupul Volkswagen a anuntat in urma cu ceva vreme ca isi doreste sa construiasca o noua uzina intr-una din tarile din Europa de Est sau chiar Centrala. Primele tari care au aparut pe listele vehiculate in presa europeana au fost Bulgaria, Serbia, Romania si Turcia.

Motivele pentru care cei de la Volkswagen ar fi interesati sa isi construiasca o noua uzina intr-una dintre aceste tari ar fi destul de multe. In primul rand, pretentiile financiare ale angajatilor din Europa de Est sunt destul de joase in comparatie cu cele ale celor angajati in vest.

Noua uzina pe care cei de la Volkswagen vor sa o construiasca in partea estica a continentului ar avea rolul de a creste productia celor de la Skoda. In urma cu doar cateva zile, cei de la Volkswagen anuntau ca vor incepe in mod oficial procesul de negocieri concrete pentru a stabili in cele din urma tara unde va fi construita noua fabrica.

In continuare, Romania s-ar fi aflat pe lista cu posibile variante la care se gandeau cei de la Volkswagen. Insa, asa cum stim cu totii, tara noastra ar fi venit la pachet cu mai multe dezavantaje, care i-ar fi facut pe cei de la Volkswagen sa renunte la aceasta varianta in cele din urma.

Informatia conform careia Romania a fost scoasa de pe lista cu posibile variante a aparut in cursul zilei de ieri in presa din Cehia. Acum, daca stam sa ne gandim ceva mai bine la aceasta decizie a celor de la Volkswagen, nu avem cum sa ne facem ca nu o intelegem. Stim cu totii ca Romania nu poate fi o tara atractiva pentru grupul german atunci cand vine vorba despre construirea unei noi uzine. Si, asa cum probabil ca banuiti cu totii, motivul principal pentru care spunem asta este legat de infrastructura precara din tara noastra.

Conform zvonurilor care circula in ultimele zile, pe lista celor de la Volkswagen au mai ramas doar doua variante. Prima dintre ele este Turcia, o tara care ar fi fost selectatata datorita infrastructurii bune de care beneficiaza.

Insa, Turcia vine la pachet si cu un dezavantaj, si anume situatia politica nesigura. Mai mult decat atat, Turcia nu face parte nici din Uniunea Europeana. Mai departe, se pare ca Bulgaria se bucura de postura de favorita pentru a gazdui noua uzina a celor de la Volkswagen. Bulgaria este o tara stabila din punct de vedere politic, beneficiaza de o infrastructura buna si face parte si din UE.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Inca de la momentul fondarii, in 1981, Gemballa s-a specializat in modificarea vehiculelor construite de alti producatori, in cea mai mare parte Porsche, asa ca si-a creat un nume ca...
de - 17 Iunie 2019
Campania de prezentare a primului model oficial BMW Seria 8 Gran Coupe a inceput la debutul lunii mai cu o confirmare, cea ca masina va fi lansata oficial in iunie. ...
de - 17 Iunie 2019
Rechemare globala in service din cauza unor probleme grave. Masina Anului 2019 in Europa și in lume are defectiuni la sistemul de franare si producatorul recheama in service toate unitatile...
de - 16 Iunie 2019
Volvo Cars si Uber au prezentat la mijlocul acestei saptamani un model dezvoltat impreuna in cadrul proiectului strategic dintre cele doua companii. Conform primelor informatii pe care le avem, este...
de - 14 Iunie 2019

Cele mai noi anunturi

2400.00 EUR - 17 Iunie 2019
4700.00 EUR - 17 Iunie 2019
5500.00 EUR - 17 Iunie 2019
3100.00 EUR - 17 Iunie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare