Romania va avea peste 100 de km noi de autostrada in 2019!

Articol scris de Tibi Demeter, in data de 7 Ianuarie 2019

Anul 2019 ar trebui sa fie unul extrem de bogat din punct de vedere al kilometrilor de autostrada noi pe care i-am putea avea. Ministerul Transporturilor a anuntat ca vom avea un numar dublu de kilometri de autostrada noi in 2019 fata de 2018.

In ultimele 12 luni au fost inaugurati 60 de kilometri de drum de mare viteza din care 3,3 kilometri fac parte din A3 Bucuresti –Ploiesti, tronson care era terminat de mai multi ani, insa nu se putea face legatura.

In 2019 vom avea 118 kilometri noi de autostrada, iar 43 dintre ei vor fi pe A1 Lugoj-Deva, in timp ce alti 41 vor fi dati in folosinta pe A10 Sebes-Turda. Cele doua proiecte au rolul de a face legatura intre doua dintre cele mai importante orase din tara, Sibiu – Cluj-Napoca.  In zona ardeleana se vor deschide si 34 de kilometri care fac legatura intre Tg. Mures  - Cluj, mai exact intre Iernut si Campia Turzii pe A3.

Loturile 3 si 4 care fac parte din autostrada Lugoj – Deva trebuiau finalizate inca din anul 2016, iar lucrurile nu par sa fie aproape de finalizare nici in acest moment.  Totusi, constructorii au dat asigurari ca in aceasta vara se va incheia aceasta portiune, insa cu toate astea vor mai ramane 15 km care nu vor fi gata si vor impiedica circulatia intre Sibiu si Nadlac exclusiv pe autostrada.  Bucata de 15 kilometri trebuie scoasa la licitatie, insa lucrurile se misca greu deoarece exista o serie de probleme legate de trecerile pentru animalele salbatice.

Ministrul Transporturilor a anuntat ca in acest an ar trebui finalizata modernizarea a peste 170 de kilometric de cale ferata. Din pacate situatia cailor ferate este jalnica si pe doar 4% din reteaua feroviara se poate circula cu peste 160 km/h.  Interesant este ca toti cei 170 de km programati in acest an fac parte dintr-un singur corridor, cel cu numarul  4, intre Sighisoara si Simeria.

Situatia cailor ferate din Romania este una dramatica, iar acest lucru a inceput sa provoace pagube material, pe langa deja clasicile intarzierie. In ultima luna mai multe trenuri au deraiat, iar pasagerii au fost tinuti mai multe ore in frig.  Cele mai multe intarzieri se petrec in zona Medias, acolo unde trenurile merg si cu 10 km/h din cauza lucrarilor de modernizare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: romania, autostrazi
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Inceputul lunii iulie ne aducea din partea celor de la Audi primele fotografii si informatii in legatura cu noul S8. Asa cum probabil ca va amintiti, germanii ne vorbeau atunci...
de - 20 Iulie 2019
Suedezii de la Volvo traverseaza la ora actuala o perioada extrem de buna la toate capitolele, cifrele de vanzari obtinute demonstrandu-ne tuturor ca nordicii fac bine ceea ce fac. Modelele...
de - 20 Iulie 2019
Jumatatea anului reprezinta pentru multi constructori auto prilejul perfect pentru a se uita pe cifrele inregistrate in primele sase luni si pentru a trage niste concluzii mai mult sau mai...
de - 20 Iulie 2019
Mazda a publicat recent mai multe informatii cu privire la facelift-ul pregatit pentru Mazda2, acesta primind acum o serie de imbunatatiri destul de interesante. Producatorul nipon ne propune mai multe...
de - 19 Iulie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare