Romania inregistreaza cea mai mare crestere a numarului de inmatriculari din toata U.E.

2017 VW Passat B8

Piata auto din tara noastra este una mereu in crestere. Chiar daca acesta este un lucru pe care il putem observa destul de usor avand in vedere ca ne confruntam aproape zilnic cu aglomeratia din marile orase, acum avem confirmarea si din punct de vedere oficial al acestei situatii. Conform unor statistici facute publice la nivelul intregului bloc comunitar european, Romania este tara cu cea mai mare crestere a numarului de noi inmatriculari.

Datele despre care vorbim au fost furnizate de catre cei de la Asociatia Europeana a Constructorilor de Automobile (ACEA), institutie care analizeaza numarul de inmatriculari noi in fiecare luna pentru fiecare tara in parte a Uniunii Europene. Romania a inregistrat pe parcursul lunii februarie un numar de 8.302 unitati nou inmatriculate, ceea ce se traduce printr-o crestere de nu mai putin de 62.8% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Aceasta situare a tarii noastre pe prima treapta a Uniunii Europene in ceea ce priveste numarul masinilor nou inmatriculate a fost favorizata, fara dar si poate, si de scoaterea timbrului de mediu. Doar va aduceti aminte de cozile interminabile de la Registrul Auto Roman despre care v-am relatat si noi.

La nivelul intregii Uniuni Europene, numarul inmatricularilor a crescut in luna februarie a acestui an cu 2.2 procente in comparatie cu aceeasi luna a anului trecut. Interesant este ca tarile care au inregistrat cresteri sunt cele de la nivel central sau est-european, in timp ce tarile care obisnuiau sa ocupe primele locuri in acest top au raportat scaderi. Spre exemplu, Franta a inregistrat o scadere de 2.9%, Germania de 2.6%, iar Marea Britanie de 0.3%. Ca sa va faceti o idee mai exacta asupra autoturismelor care au fost inmatriculate in aceasta luna, va spunem ca numarul acestora a ajuns la 1.078.503 de unitati.

In ciuda problemelor pe care le-au avut in ultima perioada, Volkswagen ramane in continuare cel mai cautat producator la nivel european. Constructorul german a inregistrat nu mai putin de 111.780 de unitati noi care au fost inmatriculate la nivelul intregii Uniuni Europene. Locul secund in acest top a fost ocupat de cei de la Renault, care au raportat un numar de 79.696 de unitati. Ultimul loc de pe podium ii este rezervat producatorului francez Peugeot, care a inregistrat 67.095 de exemplare.

Daca va intrebati cum stau cei de la Dacia in acest clasament, va spunem ca si ei au inregistrat un numar de 32.441 de automobile noi care au fost inmatriculate in luna februarie. Asta inseamna o crestere de 11% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter