Rolls-Royce prezinta noul Ghost Extended

Rolls-Royce prezinta noul Ghost Extended

Rolls-Royce a publicat primele fotografii si informatii cu privire la noul Ghost Extended, o varianta cu ampatament marit a noii generatii a modelului cu acelasi nume prezentata la inceputul toamnei.

Luna septembrie ne aducea in prim-plan din partea celor de la Rolls-Royce prezentarea noii generatii a modelului Ghost, aceasta primind acum o versiune cu ampatament marit. Noua varianta pregatita de britanici ne este prezentata cu un ampatament mai lung cu cu 170 de mm, acesta ajungand acum la 3.465 de mm. Totodata, lungimea acestei versiuni ajunge acum pana la 5.716 mm, in timp ce masa totala a acesteia creste cu 40 de kilograme.

Mai mult spatiu pentru interior

Rolls-Royce Ghost poate fi considerat de multi drept cel mai accesibil model din gama constructorului de lux, insa asta nu inseamna nici pe departe ca vorbim despre un model mai putin “dotat”. La mai bine de zece ani de la lansarea acestui model, Ghost a primit in aceasta toamna o noua generatie.

Citeste si: Au si romanii mandria lor. Ce piese de Rolls-Royce se fabrica la Bistrita, desi modelul costa o avere si sunt doar cateva in Romania

Chiar si asa insa, modificarile nu sunt deloc spectaculoase, britanicii preferand sa opereze numai cateva modificari minore. Totusi, noul Ghost este construit avand la baza noua platforma Architecture of Luxury, ceea ce ii face pe cei de la Rolls-Royce sa afirme ca vorbim acum despre un model “complet nou”.

Toate aceste modificari fac ca spatiul de la interior sa fie si mai generos pentru pasagerii din spate. Astfel, britanicii introduc pentru prima data in cazul modelului Ghost scaunele Serenity.

Dotarile de lux sunt la ele acasa atunci cand vine vorba despre un model al celor de la Rolls-Royce, ceea ce ne face sa va mai spunem ca intre cele doua scaune individuale din spate va putea fi observat un frigider special pentru depozitarea sticlelor de sampanie.

Mai putem preciza si faptul ca vorbim despre un frigider special, sistemul de racire functionand in doua moduri in functie de vechimea sampaniei. Oficialii producatorului britanic precizeaza cu aceasta ocazie si ca versiunea Ghost Extended beneficiaza de mai multe materiale capabile sa impiedice zgomotele din exterior sa patrunda in habitaclu. De asemenea, sistemul de climatizare dispune de o serie de filtre speciale.

Rolls-Royce Ghost Extended ofera acelasi motor V12

Din punct de vedere tehnic, versiunea Ghost Extended este echipata cu aceeasi unitate de motorizare V12 cu capacitate de 6.75 litri, capabila sa dezvolte 571 de cai putere si un cuplu maxim de 850 Nm. In aceste conditii, acceleratia de la 0 la 100 km/h poate fi realizata intr-un timp de numai 4.8 secunde.

De asemenea, Ghost Extended se mai lauda si cu o viteza maxima la care poate ajunge de 250 km/h.

Bineinteles, la fel ca toate modelele din gama constructorului britanic de lux, si aceasta versiune cu ampatament marit a modelului Ghost impresioneaza din toate punctele de vedere.

VIDEOCLIPUL ZILEI