Este posibil ca Road Rover sa fie limuzina electrica Land Rover sau nu-i decat un zvon?

Road Rover Concept Rendering

Producatorii auto nu se tin departe de masinile electrice. Aceasta directie a industriei auto nu mai este nimanui straina. Masinile electrice ne tin departe de poluare, chiar daca au si cateva minusuri, unul dintre ele, cel mai cunoscut, fiind lipsa statiilor de incarcare electrice (in tari ca Romania) si timpul prea mare de incarcare ce se gaseste ca bila neagra mai in toate tarile.

Tocmai de aceea, industria auto se axeaza si pe perfectionarea acestei tehnologii, nu numai pe constructia de masini care sa functioneze pe baza de baterii electrice.

Am vazut mai multe nume care se concentreaza pe productia masinilor electrice in aceste momente, insa Land Rover este o surpriza pentru toata lumea. Cine si-ar fi imagina ca un brand ca acesta va sta departe de aceasta miscare?

Au fost voci care au afirmat ca nu o sa mearga prea mult aceasta poveste a masinilor electrice, insa iata ca marcile auto, rand pe rand, scot la iveala cate un gand despre acest fenomen care va acapara, in cativa ani, toata industria producatoare de automobile.

Land Rover a inregistrat marca Road Rover. Asta la doar cateva zile dupa aparitia unor informatii despre un automobil electric din partea acestora. Publicatiile auto de peste hotare sustin ca Road Rover va fi modelul electric al gamei si ca va avea la baza o platforma de constructie pe care a folosit-o si Jaguar XJ.

Si chiar daca toti se asteapta sa apara un SUV la suprafata, se pare ca nu este vorba de cea mai indragita configuratie a anului, ci despre o… limuzina.

Sursele auto au fost intrebate despre performantele lui Road Rover, insa tot ce au putut sa declare a fost autonomia care ajunge undeva la 482 de kilometri.

Asadar, vom avea de-a face cu o limuzina electrica, numita Road Rover ce va folosi platforma de constructie a lui Jaguar XJ si va avea o autonomie de aproape 500 de kilometri? Sau este doar o impresie gresita bazata pe fapul ca Land Rover anunta marca Road Rover la cateva zile dupa ce vorbesc despre existenta unui automobil electric?

Este posibil ca numele de Road Rover sa fie doar salvat in nomenclatorul de denumiri al marcii ca nimeni sa nu-l mai foloseasca, insa haideti sa recunoastem: nu ne-am supara daca ar aparea si o electrica cu numele acesta… unde mai pui ca ar putea sa fie si o limuzina.

Nu putem decat sa asteptam si sa vedem ce ne pregatesc cei de la Land Rover in continuare.

Sursa: Foto Kleber Silva Behance

Newsletter

Whatsapp