Rezultate financiare record pentru Automobili Lamborghini in 2018

Articol scris de Adi S., in data de 15 Martie 2019

Anul 2018 s-a dovedit a fi un an excelent pentru Automobili Lamborghini, producatorul cu sediul in Sant’Agata Bolognese obtinand cifre extrem de bune la toate capitiolele. Mai exact, vorbim despre cele mai bune cifre din istorie inregistrate in cadrul a trei capitole cheie.

Prima cifra este cea a vanzarilor obtinute pe parcursul anului calendaristic 2018, a doua cifra se refera la cifra de afaceri a producatorului, iar in cele din urma, a treia cifra reprezinta profitabilitatea obtinuta de constructor la final de an. Cifrele inregistrate in anul 2018 s-au dovedit a fi cele mai bune cifre inregistrate de Lamborghini vreodata, in istoria sa de nu mai putin de 55 de ani.

Din punct de vedere al cifrei de afaceri, anul 2017 a fost perfect pentru cei de la Lamborghini, aceasta trecand praful de 1 miliard pentru prima data in istorie. Insa nimeni nu se astepta la un rezultat cu mult mai bun in 2018, atunci cand cifra de afaceri a crescut cu nu mai putin de 40 de procente, pana la 1.41 miliarde de euro.

Mergand mai departe printre statisticile inregistrate in anul precedent, putem observa cum livrarile catre clienti au crescut, de asemenea, cu nu mai putin de 51 de procente, ajungand pana la 5.750 de unitati. Totodata, producatorul din Sant’Agata Bolognese a inregistrat in 2018 cifre de vanzare record in toate regiunile in care activeaza: EMEA, America si Asia - Pacific.

Cifrele in crestere spectaculoasa se datoreaza in primul si primul rand lansarii SUV-ului Lamborghini Urus, model care a fost primit extrem de bine in toate colturile lumii. De asemenea, modelele super-sport V12 Aventador si V10 Huracan au inregistrat o crestere a vanzarilor, ceea ce a contribuit in cele din urma la cifra totala de vanzari aferenta anului 2018.

Stefano Domenicali, presedinte si director executiv al celor de la Lamborghini a fost primul care a reactionat pe acest subiect, declarandu-se incantat de cifrele inregistrate de producatorul pe care il reprezinta in 2018. Domenicali a declarat cu aceasta ocazie ca “Lamborghini a stabilit in anul 2018 noi valori istorice pentru date financiare cheie, intrand totodata intr-o era cu totul noua”.

Domenicali remarca ca “pentru prima data in istorie, Lamborghini a depasit nivelul de 5.000 de masini livrate catre clienti”. De asemenea, Domenicali nu uita nici de performantele financiare excelente inregistrate in 2018! In incheiere, Stefano Domenicali sustine ca toate aceste cifre record dovedesc “sustenabilitatea produselor Lamborghini si a strategiei comerciale”.

Sursa: Lamborghini

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: vanzari, lamborghini, record
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Daca ati avut rabdare sa ne cititi pana acum, ati aflat ca BMW face cateva modificari interesante, din aceasta vara, la portofoliul sau european. Pentru noi, cea mai importanta schimbare...
de - 20 Mai 2019
Germanii de la BMW si Daimler au anuntat recent planuri marete in legatura cu extinderea activitatii de productie de masini in Ungaria, planuri care ar urma sa fie puse in...
de - 20 Mai 2019
Inceputul anului aducea cu sine o veste importanta dinspre tabara celor de la Koenigsegg, constructorul suedez anuntand un parteneriat strategic cu cei de la NEVS. In cazul in care nu...
de - 20 Mai 2019
Porsche e pus pe fapte mari in ultima perioada. Mai exact, recent, producatorul german a prezentat cateva imagini ale unei variante moderne Porsche 935 Clubsport "imbracata" in culori retro. In...
de - 20 Mai 2019

Cele mai noi anunturi

5900.00 EUR - 20 Mai 2019
4700.00 EUR - 20 Mai 2019
3500.00 RON - 20 Mai 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare