Rezultate financiare record pentru Automobili Lamborghini in 2018

Articol scris de Adi S., in data de 15 Martie 2019

Anul 2018 s-a dovedit a fi un an excelent pentru Automobili Lamborghini, producatorul cu sediul in Sant’Agata Bolognese obtinand cifre extrem de bune la toate capitiolele. Mai exact, vorbim despre cele mai bune cifre din istorie inregistrate in cadrul a trei capitole cheie.

Prima cifra este cea a vanzarilor obtinute pe parcursul anului calendaristic 2018, a doua cifra se refera la cifra de afaceri a producatorului, iar in cele din urma, a treia cifra reprezinta profitabilitatea obtinuta de constructor la final de an. Cifrele inregistrate in anul 2018 s-au dovedit a fi cele mai bune cifre inregistrate de Lamborghini vreodata, in istoria sa de nu mai putin de 55 de ani.

Din punct de vedere al cifrei de afaceri, anul 2017 a fost perfect pentru cei de la Lamborghini, aceasta trecand praful de 1 miliard pentru prima data in istorie. Insa nimeni nu se astepta la un rezultat cu mult mai bun in 2018, atunci cand cifra de afaceri a crescut cu nu mai putin de 40 de procente, pana la 1.41 miliarde de euro.

Mergand mai departe printre statisticile inregistrate in anul precedent, putem observa cum livrarile catre clienti au crescut, de asemenea, cu nu mai putin de 51 de procente, ajungand pana la 5.750 de unitati. Totodata, producatorul din Sant’Agata Bolognese a inregistrat in 2018 cifre de vanzare record in toate regiunile in care activeaza: EMEA, America si Asia - Pacific.

Cifrele in crestere spectaculoasa se datoreaza in primul si primul rand lansarii SUV-ului Lamborghini Urus, model care a fost primit extrem de bine in toate colturile lumii. De asemenea, modelele super-sport V12 Aventador si V10 Huracan au inregistrat o crestere a vanzarilor, ceea ce a contribuit in cele din urma la cifra totala de vanzari aferenta anului 2018.

Stefano Domenicali, presedinte si director executiv al celor de la Lamborghini a fost primul care a reactionat pe acest subiect, declarandu-se incantat de cifrele inregistrate de producatorul pe care il reprezinta in 2018. Domenicali a declarat cu aceasta ocazie ca “Lamborghini a stabilit in anul 2018 noi valori istorice pentru date financiare cheie, intrand totodata intr-o era cu totul noua”.

Domenicali remarca ca “pentru prima data in istorie, Lamborghini a depasit nivelul de 5.000 de masini livrate catre clienti”. De asemenea, Domenicali nu uita nici de performantele financiare excelente inregistrate in 2018! In incheiere, Stefano Domenicali sustine ca toate aceste cifre record dovedesc “sustenabilitatea produselor Lamborghini si a strategiei comerciale”.

Sursa: Lamborghini

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: vanzari, lamborghini, record
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Toyota si Suzuki au anuntat la mijlocul acestei saptamani startul negocierilor pentru un parteneriat de lunga durata care prevede utilizarea comuna a mai multor tehnologii. Mai exact, cei de la...
de - 23 Martie 2019
BMW a oferit in aceasta saptamana o informatie extrem de interesanta, asteptata de multi dintre fanii producatorului german. Mai exact, vorbim despre o informatie cu privire la lansarea unei noi...
de - 23 Martie 2019
Oficialii Aliantei Renault - Nissan au anuntat in aceasta saptamana primele informatii cu privire la debutul noului sistem de conectivitate dezvoltat in parteneriat cu cei de la Microsoft. Parteneriatul dintre...
de - 23 Martie 2019
Jaguar anunta ca a pregatit doua editii speciale pentru SUV-ul F-Pace, noile variante numindu-se 300 Sport si Chequered Flag. Bineinteles, fiecare dintre acestea ofera detalii specifice atat de caroserie, cat...
de - 23 Martie 2019

Cele mai noi anunturi

30.00 RON - 22 Martie 2019
30.00 RON - 22 Martie 2019
30.00 RON - 22 Martie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare