Revoltele din Franta au avut succes. Guvernul a amanat scumpirile de carburanti

Masini incendiate la Paris

Premierul francez Edouard Philippe a anuntat suspendarea pentru sase luni a cresterii taxelor pentru carburanti, care a determinat proteste violente in ultimele saptamani.

Edouard Philippe a declarat ca furia oamenilor trebuie ascultata si ca noi masuri nu vor fi aplicate fara o dezbatere serioasa cu cei afectati. El a declarat ca suspendarea de sase luni va fi aplicata majorarii taxelor pe carburanti precum si cresterilor la preturile electricitatii si gazelor si controalelor stricte privind emisiile autovehiculelor.

Francezii care au purtat vestele galbene isi iubesc tara. Noi impartasim aceste valori”, a declarat premierul, care a facut si un apel la populatie pentru ca violentele sa se opreasca.

Principalul rol al statului este sa garanteze ordinea publica insa trebuie sa lupte împotriva a orice pune in pericol unitatea natiunii”, a precizat Philippe.

Bruno Retailleau, liderul din Senat al republicanilor, principalul partid de opozitie, a criticat masura pentru ca doar amana implementarea taxei, anunta news.ro.

Daca doar amana majorarea taxelor, atunci nu este ceea ce avem nevoie, nu va calma lucrurile”, a afirmat el.

Newsletter

Whatsapp