Renault Zoe a redevenit in luna mai cea mai bine vanduta masini electrica in Europa

Renault Zoe

Odata cu lansarea unui numar important de modele extrem de atractive, segmentul electric a ajuns sa devina un segment extrem de disputat pe piata auto europeana. Producatorii auto si-au dorit sa aduca pe piata un numar cat mai mare de modele, care sa reuseasca sa multumeasca o paleta cat mai diversificata de cerinte din randul clientilor.

Si, se pare ca acest lucru le-a si iesit in cele din urma, cifrele de vanzari inregistrate in ultima perioada stand drept dovada in acest sens. Asadar, haideti sa vedem care au fost cele mai bine vandute modele electrice in luna mai!

Rivalitatea dintre modelele electrice a devenit din ce in ce mai mare in ultima perioada, drept pentru care si noi suntem tot mai interesanti de evolutia vanzarilor din acest segment de piata despre care putem sa spunem ca inca se afla la inceput de drum.

Ei bine, Renault Zoe a redevenit cea mai bine vanduta masina electrica la nivel european in luna mai a acestui an, reusind in cele din urma sa detroneze noul Model 3 al celor de la Tesla. Debutul livrarilor lui Model 3 pe plan european se dovedise a fi la inceputul anului un moment extrem de important pentru Tesla, Model 3 reusind rapid sa ajunga in topul celor mai bine vandute modele din segment. Insa, se pare ca lucrurile s-au mai reasezat intre timp, luna mai readucand-o pe Zoe pe primul loc.

Asadar, Renault Zoe ocupa prima pozitie in topul celor mai vandute modele din segmentul electric in luna mai, cu o cifra de vanzari de nu mai putin de 4.031 de unitati. Pe locul secund regasim Tesla Model 3, masina care a fost cumparata in aceasta perioada de un numar de 2.802 de clienti.

Pe ultima treapta a podiumului regasim BMW i3, model care a fost vandut in 2.580 de unitati. Locul al patrulea in acest clasament este ocupat de Volkswagen e-Golf, modelul german fiind cumparat de 1.946 de clienti. In cele din urma, Nissan Leaf este abia al cincilea cel mai bine vandut model european in luna mai, inregistrand o cifra de vanzari de doar 1.603 unitati.

Chiar si in aceste conditii, Tesla Model 3 ramane cea mai bine vanduta masina la nivelul primelor cinci luni ale acestui an. Asadar, cifrele bune de vanzari inregistrate in lunile februarie si martie contribuie din plin la acest lucru. Conform unui studiu, una din cinci masini electrice cumparate in aceasta perioada este un Tesla Model 3.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter