Renault Zoe, cea mai inmatriculata masina electrica la nivel european in luna iulie

In luna iulie, podiumul european al celor mai inmatriculate masini electrice ne aduce pe treapta cea mai inalta pe Renault Zoe, cu 3.789 de unitati vandute. Din celelalte categorii se disting Mitsubishi Outlander PHEV pentru segmentul plug-in hybrid, iar Toyota Corolla, cu toate avantajele platformei TNGA (Toyata New Global Arhitecture),)completeaza cu brio segmentul hibrizilor clasici.

2019 Renault Zoe

Conform standardului WLTP, noua procedura globală pentru testarea consumului și emisiilor poluante, Renault Zoe este pentru marele public prima masina electrica ce ofera o autonomie reala de 300 de km in conditii de vara, zero emisii si incarcare rapida.

Cu asemenea avantaje, Renault Zoe s-a instalat in fruntea clasamentului celor mai bine vandute masini electrice in Europa, cu 3.789 de unitati inmatriculate in luna iulie din totalul de 23.200 de unitati vandute. Vazand aceste cifre, ne dam seama ca raportat la aceeasi luna a anului trecut, vanzarea masinilor electrice a luat un avant fantastic, cresterea ajungand sa atinga un procent de aproape 98%.

Pe locul secund in clasamentul celor mai vandute masini electrice gasim, cu 3.154 de unitati vandute, Tesla Model 3. Treapta a treia a podiumului este completata de Nissan Leaf, cu 2.722 de masini inmatriculate in Europa in luna iulie.

Ca o paranteza, la ora actuala, Nissan Leaf este cea mai bine vanduta masina electrica din Romania, in primele sapte luni ale anului nu mai putin de 218 masini gasindu-si loc in garajele romanilor.

Pe locurile patru si cinci ale clasamentului le regasim, la mica distanta una de cealalta, pe Volkswagen e-Golf, cu 2.295 de unitati vandute si pe BMW i3, cu 2.203 exemplare inmatriculate.

Spre deosebire de piata masinilor electrice, in segmentul plug-in hybrid se inregistreaza un declin puternic. In fruntea clasamentului regasim modelul Mitsubishi Outlander, cu 2.405 unitati inmatriculate in luna iulie. La o diferenta considerabila, pe treapta a doua se instaleaza Kia Niro PHEV, cu 1.057 masini inmatriculate. In cele din urma, pe locul trei regasim modelul BMW Seria 2 Active Tourer, cu 1.031 de unitati vandute.

Intre timp, o crestere puternica o resimte piata modelelor hibride, fara incarcare la priza. Asa cum ne-a obisnuit, Toyota detine cea mai buna cota de piata. Podiumul este completat in ordine de modelul Corolla, cu 12.455 de unitati inmatriculate, de C-HR cu 8.250 de proprietari europeni si de Yaris, cu 7.165 de masini vandute.

Clasamentul este completat tot de un model al celor de la Toyota, SUV-ul RAV4, cu 6.135 de unitati inmatriculate in iulie, iar pe locul cinci vine Range Rover Evoque cu 2.929 masini comercializate.

Fata de anul 2018, in 2019 constatam o crestere de 2,1%, de la la 5,8% la 7,9% a cotei de piata pentru masinile cu sisteme alternative de propulsie.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DIFERENTELE DINTRE MOTOR TURBO VS. ASPIRAT NATURAL
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter