Renault se gandeste la lansarea unui nou SUV subcompact

Renault se gandeste la lansarea unui nou SUV subcompact

SUV-urile se bucura de un succes impresionant la nivel european, iar asta nu mai poate fi o surpriza pentru nimeni care este la curent cat de cat cu ceea ce se intampla pe piata auto. Mai mult decat atat, SUV-urile reprezinta cel mai dinamic segment din industria auto. Spre exemplu, 41% dintre modelele de tip SUV vandute in Europa fac parte din categoria modelelor subcompacte.

In aceste conditii, francezii de la Renault se pare ca se gandesc din ce in ce mai serios la dezvoltarea unui model subcompact. Noul SUV al celor de la Renault ar urma sa fie lansat in anul 2020, urmand sa faca parte din acelasi segment ca si Captur.

Pentru moment, informatia este una neoficiala, fiind dezvaluita de publicatia de specialitate Autocar. Insa, informatiile celor de la Autocar sunt confirmate partial de imaginile surprinse recent cu un prototip sub camuflaj bazat pe Renault Clio. Noile modele au fost surprinse in timpul unor teste desfasurate chiar in apropiere de uzina producatorului francez de la Valladolid. Este vorba despre aceeasi uzina unde este produs si Captur, model cu care noua SUV subcompact ar urma sa rivalizeze in cazul in care s-ar dovedi adevarata aceasta informatie.

In imaginile surprinse se putea vedea cum modelul ascuns sub camuflaj avea o garda la sol ceva mai ridicata si niste jante de dimensiuni generoase. Din pacate, mai multe detalii nu au putut fi surprinse pana in momentul de fata, ceea ce inseamna ca nu putem vorbi chiar foarte mult pe acest subiect. Conform celor de la Autocar, noul SUV subcompact ar urma sa fie dezvoltat pe aceeasi platforma CMF-B, platforma folosita atat in cazul lui Captur, cat si in cazul noii generatii Clio.

Posibilitatea de a avea in gama doua modele din aceeasi categorie nu este chiar noua, existand pe piata multi alti constructori care au deja in portofoliu doua SUV-uri subcompacte. Avand in vedere ca cererea este atat de ridicata pentru acest segment, producatorii nu au de ce sa nu profite si sa ofere doua modele diferite pietei, care sa multumeasca un numar mai mare de cerinte.

Spre exemplu, cei de la Opel se pot lauda in gama lor cu modelele Crossland X, respectiv Mokka X. De asemenea, francezii de la Citroen au in portofoliu in acelasi segment modelele C3 Aircross si C4 Cactus. Nu in ultimul rand, cei de la Ford se pregatesc de lansarea noului Puma, un SUV subcompact care face parte din acelasi segment cu Ecosport.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter