Renault si Nissan, parteneriat de succes

Renault si Nissan Motor Co. au declarat ca alianta lor de 14 ani le-a adus o crestere de 54% in 2012, datorita utilizarii acelorasi fabrici. Cooperarea lor cu privire la achizitionarea, fabricarea si proiectarea masinilor a redus costurile cu 2,69 miliarde de euro (3,5 miliarde de dolari) in anul trecut, comparativ cu doar 1,75 miliarde de euro in 2011.

Renault si Nissan sunt parteneri de productie din anul 1999. "Aceasta alianta le-a permis producatorilor sa concureze cu cele mai mari companii auto din lume", a spus Christian Mardrus, manager Alianta Renault-Nissan. Constructorii de masini sunt presati de mentinerea costurilor mici in tarile unde economia este in crestere, cum ar fi China.

Renault a declarat ca vrea sa introduca o noua strategie de productie alaturi de Nissan, pentru a construi automobilele impreuna.

"Acest lucru ii va ajuta sa aiba costuri de productie cu 10% mai mici pana in 2020", a spus Jean-Michel Billig, vicepresedinte executiv responsabil de inginerie si calitate, Renault. Programul va fi extins pentru subcompactele lor in 2015, iar pentru masinile lor de oras in 2016. Renault si Nissan vor imparti aproape jumatate din fabrici pana in 2020 .

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter