Renault si Better Place nu mai sunt "in a relationship"

Renault incheie un parteneriat de cinci ani cu Better Place LLC in Danemarca si in Israel, dupa ce operatorul statiilor de incarcare pentru masinile electrice si-a anuntat retragerea de pe piata.

Better Place LLC a depus o cerere de lichidare la un tribunal israelian duminica, dupa ce a esuat sa atraga noi investitii. Renault si Better Place au inceput sa lucreze impreuna in 2008, iar un an mai tarziu anuntau ca vor sa vanda 100,000 de modele Fluence ZE si primul vehicul electric francez in Israel si in Danemarca pana in 2016.

Parteneriatul lor viza dezvoltarea serviciului QuickDrop, prin care cei care detineau un Renault Fluence puteau schimba bateria acestuia intr-una din statiile Better Place existente in fiecare tara, in mai putin de cinci minute. "Investitia in acest parteneriat nu a fost semnificativa", a declarat Gilles Normand, seful operatiunilor Renault Asia-Pacific.

"Renault a vandut 1.000 de masini electrice Fluence in Israel si 240 in Danemarca. Proprietarii automobilelor electrice le vor putea incarca acasa, iar compania noastra va continua sa le ofere garantii si servicii de intretinere", a declarat Raluca Barb, purtator de cuvant Renault.

Renault si Nissan Motor Co au facut investitii de patru miliarde de euro in proiecte care vizeaza vehiculele electrice pana in 2015. Performanta scazuta a modelului Fluence venita la pachet cu pretul relativ mare comparativ cu vehiculele din aceeasi categorie s-a dovedit a fi un real obstacol, astfel incat Better Place, compania fondata de fostul executiv SAP, Shai Agassi, nu a reusit sa atraga suficienti clienti.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter