Renault pregateste lansarea RS 2027 Vision Concept

Renault RS 2027 Vision Concept

Luna aprilie pare a fi una importanta in agenda celor de la Renault, constructorul francez pregatindu-se intens pentru a lansa conceptul RS 2027 Vision. Acesta ne va arata modul in care specialistii de la Renault prevad viitorul monopost de Formula 1 din anul 2027. Conceptul ne va fi prezentat la jumatatea lunii aprilie, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai. Chiar daca nu mai este mult pana atunci, constructorul francez a decis sa ne prezinte un teaser care sa ne intarate un pic si care sa ne faca si mai nerabdatori.

Stim cu totii ca Renault este unul dintre constructorii importanti care participa an de an in Formula 1. Comunicatul de presa care insoteste teaser-ul despre care aminteam mai devreme sustine faptul ca prezenta francezilor in Formula 1 este de lunga durata, acestia avand un proiect serios care sa contribuie la dezvoltarea si popularizarea competitiei. De asemenea, reprezentantii Renault isi doresc ca acest brand sa joace un rol important in evolutia Formulei 1.

Declaratiile de sustinere pentru competitiile Formulei 1 nu sunt singurul motiv pe care il au sefii Renault de a face aceasta lansare de concept tocmai acum. Momentul in cauza a fost ales din pricina faptului ca in acest an se aniverseaza 40 de ani de cand constructorul francez a debutat in Formula 1.

Povestea Renault in Formula 1 a inceput tocmai in 1977, atunci cand debutul lor intr-o asemenea competitie a ridicat unele semne de intrebare. Toti se intrebau la acea vreme ce cauta un constructor de volum intr-o competitie precum Formula 1. Cei de la Renault au adus atunci in Formula 1 si tehnologia turbo, tehnologie care i-a adus insa monopostului francez supranumele rautacios de „Ceainicul Galben”. Primele clasari in puncte au venit in 1978, iar prima cursa castigata i-a revenit lui Jean Pierre Jabouille un an mai tarziu.

Fara rezultate notabile pana in 1985, constructorul francez se decide sa se retraga din Formula 1. Totusi, francezii furnizau in continuare asistenta echipelor care foloseau sasiurile lor. Incepand cu 1988, constructorul francez revine in Formula 1 ca si furnizor de motoare, iar in 1992 a castigat titlul la constructori. Anul 2002 certifica revenirea Renault in Formula 1, iar primul nume mare pe care l-a dat a fost cel al lui Fernando Alonso, cel mai tanar campion mondial din istorie.

Teaser-ul prin care ne este aratat RS 2027 Vision Concept nu ne lasa decat sa ne imaginam cum va putea arata viitorul monopost, insa ne bucuram ca nu mai este mult pana ce Salonul Auto de la Shanghai isi va deschide portile. De asemenea, se pare ca unele dintre tehnologiile pe care le vom regasi pe acest concept vor fi utilizate in viitorul apropiat si pe unele modele de serie.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter