Renault RS 2027 Vision - Viitoarele monoposturi de Formula 1?

Renault RS 2027 Vision Concept

Salonul Auto de la Shanghai este in aceste zile scena unui moment important pentru cei de la Renault, care au decis sa prezinte publicului larg RS 2027 Vision. Prin acest concept, specialistii de la Renault incearca sa ne arate cum vad ei viitorul monopost de Formula 1 din anul 2027. Momentul ales este unul special, in acest an aniversandu-se 40 de ani de cand constructorul francez a debutat in lumea Formulei 1.

Proiectul RS 2027 Vision a fost realizat de o echipa formata din trei designeri de renume international. Unul dintre ei este romanul Victor Sfiazov, cel care s-a facut remarcat si pentru contributia sa la modelul Kadjar. Alaturi de Victor, echipa care a gandit conceptul RS 2027 Vision a fost completata de Emanuel Klisarov, respectiv Anton Shamenkov.

Monoposturile din Formula 1 din zilele noastre parca nu mai atrag publicul clasic atras de aceasta competitie, un public format mai mult din puristi ai genului. Propulsoarele hibride, numeroasele elemente aerodinamice adaugate si forma mult prea diferita a modelelor de acum au indepartat o buna parte din fanii Formulei 1 de odinioara. Acest lucru pare sa fi fost inteles in cele din urma de cei de la Renault, un nume prestigios in istoria Formulei 1.

Design-ul RS 2027 Vision chiar pare a fi unul inovativ, chiar daca lasa impresia ca este asemanator mai mult modelelor din anii ’90. Acesta va atrage mai mult ca sigur multe priviri, fiind gandit si indreptat mai mult catre public. De ce spunem asta? Pentru ca cei de la Renault au gandit in asa fel cockpit-ul pilotului incat acesta se prezinta sub forma transparenta pe lateral, pentru ca fanii sa poata vedea in orice clipa corpul pilotului favorit. De asemenea, si casca este tot transparenta pentru a lasa publicul sa vada trairile celui de la volan in cele mai tensionate momente ale cursei.

Nici siguranta pilotilor nu a fost lasata mai prejos, in acest scop fiind gandita o cupola speciala ultra-rezistenta. Aceasta va ri realizata din policarbonat si va putea proteja pilotul in cazul unui accident. De asemenea, si cupola despre care vorbim va fi tot transparenta, pentru a lasa pilotul la vedere in fata camerelor si a publicului spectator. Totodata, telemetria pilotilor va putea fi urmarita de fani in direct prin intermediul telefoanelor mobile.

Din punct de vedere tehnic, RS 2027 Vision ne-a fost prezentat ca fiind echipat cu un propulsor turboaspirat cu sistem KERS. Aceasta motorizare va permite monopostului sa ruleze in regim electric la intrarea la boxe, spre exemplu. De asemenea, cei de la Renault propun activarea unui mod de rulare autonom in momentul producerii unui accident.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter