Renault prezinta versiunea europeana a SUV-ului Arkana

Renault prezinta versiunea europeana a SUV-ului Arkana

Francezii de la Renault au publicat primele fotografii cu versiunea SUV-ului Arkana destinata pietei europene, lansarea acesteia urmand sa se faca in cursul anului viitor.

In urma cu aproape un an si jumatate, francezii de la Renault prezentau un SUV coupe dezvoltat special pentru piata auto din Rusia. Planurile s-au schimbat insa in cele din urma, oficialii Renault confirmand ca modelul va ajunge si pe piata auto europeana. Francezii publica acum primele fotografii si detalii oficiale cu versiunea europeana a lui Arkana, aceasta urmand sa fie disponibila incepand cu anul 2021.

Renault Arkana, un X6 cu aroma frantuzeasca

In primul si primul rand, trebuie sa spunem ca SUV-ul vine cu o lungime de 4.568 de mm, cu o latime de 1.821 de mm, cu o inaltime de 1.571 de mm si cu un ampatament care masoara 2.720 de mm. Asadar, vorbim despre niste dimensiuni mai generoase in comparatie cu cele ale versiunii rusesti a modelului.

 

Citeste si: Cum arata masina creata de Renault care este mai buna si mai ieftina decat o Dacia Duster

Garda la sol este, bineinteles, mai mica in cazul versiunii destinate pietei europene, fiind de 190 de mm. Clientii vor putea opta intre sapte culori pentru caroserie, iar bolidul va fi echipat cu un set de jante de 17 sau 18 inci.

La nivelul habitaclului regasim o plansa de bord digitala cu ecran de 4.2 inci, 7 inci sau chiar 10.2 inci, in functie de versiune. Ecranul central este disponibil de asemenea in doua versiuni: cu diagonala de 7 inci si pozitionare orizontala, respectiv cu diagonala de 9.3 inci si pozitionare verticala.

Noul Arkana se lauda si cu un spatiu extrem de generos la interior, francezii spunand ca ofera cel mai mare spatiu la nivelul genunchilor pentru pasagerii din spate din tot segmentul – 211 mm.

Gama variata de motorizari, inclusiv hibride

Noul Arkana se poate lauda si cu o gama variata de motorizari hibride. Vorbim in primul rand despre o unitate TCe pe benzina cu patru cilindri si cu capacitate de 1.3 litri, care va fi disponibila initial in versiuni de 140 de cai si 260 Nm, respectiv de 160 de cai putere.

A doua versiune va fi alaturata si unei cutii de viteze automata cu dublu ambreiaj EDC. Ambele versiuni sunt micro-hibride prin intermediul unei baterii de 12 V pozitionata sub scaunul pasagerului. Prin intermediul acesteia, sistemul Start-Stop este imbunatatit.

Apoi, francezii ne mai prezinta si o versiune hibrida Arkana E-Tech de 140 de cai putere, imprumutata de la Renault Clio. Vorbim despre un motor pe benzina cu capacitate de 1.6 litri, alaturi de care regasim doua unitati electrice, una dintre ele jucand rolul de generator. Masina va porni prin intermediul motorului electric principal, fiind asigurata astfel o reducere a consumului si a emisiilor.

VIDEOCLIPUL ZILEI