Renault vrea sa intre pe piata chineza a vehiculelor utilitare

2018 Renault Master

Piata din China este cea mai mare piata auto din lume la ora actuala, ceea ce ii face pe producatorii importanti ai lumii sa isi doreasca sa patrunda cat mai usor acolo. Spre exemplu, vorbim astazi despre francezii de la Renault, care vor sa intre pe piata chineza acum cu trei utilitare electrice.

Primul pas in aceasta directie a fost facut la finele anului trecut, atunci cand Renault a semnat un parteneriat cu chinezii de la Brilliance China Automotive. La acea vreme s-a anuntat infiintarea unei societati mixte, al carei scop ar fi fost producerea si vanzarea vehiculelor utilitare usoare.

Cele doua parti si-au propus dezvoltarea a trei modele de utilitare electrice in urmatorii doi ani. Modelele ar urma sa se vanda, de asemenea, sub trei branduri diferite: Renault, Jinbei, respectiv Huasong.

Obiectivul celor de la Renault si de la Brilliance China Automotive este destul de serios, acestia propunandu-si ca in anul 2022 sa inregistreze o cifra de vanzari de peste 150.000 de unitati. Chiar daca sectorul vehiculelor utilitare este intr-adevar in crestere, nu este deloc usor sa vinzi un asemenea numar de masini inca din primul an de prezenta pe o piata importanta a lumii.

Deocamdata nu sunt cunoscute prea multe informatii cu privire la modelele care vor fi dezvoltate sub acest parteneriat intre Renault si Brilliance China Automotive. Insa, se pare ca primele doua modele electrice vor fi dezvoltate pana la finele lui 2020 si vor fi prezentate sub brandul Jinbei. Primul model ar urma sa aiba dimensiuni similare cu cele pe care le stim de la Kangoo, in timp ce cel de-al doilea model ar urma sa aiba aceleasi dimensiuni ca ale lui Trafic.

Acestea sunt singurele informatii care sunt cunoscute pana la acest moment. Cel mai probabil, pe parcursul anului urmator vor aparea totusi primele informatii mai detaliate cu privire la macar unul dintre cele doua modele!

Asa cum va spuneam si in urma cu cateva zile, piata auto din China a inregistrat in ultimele trei luni o scadere a cifrei de vanzare a masinilor noi. Este o scadere total neasteptata daca este sa ne gandim la cifrele mereu in crestere inregistrate in ultimii patru ani. De asemenea, specialistii vorbesc deja despre o posibila contractie a pietei, prima care ar urma sa apara din 1990 si pana astazi.

Cu toate acestea, piata segmentului vehiculelor utilitare continua sa mearga destul de bine. Francezii de la Renault estimeaza chiar ca vanzarile din acest segment vor creste pana la 3.2 milioane de unitati in 2018. De asemenea, acestia se asteapta la o crestere a cifrei de vanzari cu 8 sau 9 procente la finele lui 2019.

Newsletter

Whatsapp