Renault - Nissan a semnat un parteneriat cu Waymo pentru dezvoltarea unor servicii de mobilitate cu masini autonome

Waymo

Renault si Nissan au anuntat recent ca au incheiat un parteneriat de colaborare cu divizia Waymo de la Google pentru dezvoltarea unor servicii de mobilitate cu masini autonome. Aceste servicii de mobilitate vor fi destinate atat pasagerilor, cat si pentru transportul de marfuri.

Deocamdata nu se stie cand se va face lansarea comerciala a vehiculelor, insa se pare ca cei doi producatori auto au decis sa le testeze chiar in tarile din care provin, si anume Franta, respectiv Japonia. Ramaneti alaturi de noi si in randurile urmatoare pentru a va putea da mai multe detalii in acest sens!

Cei de la Waymo nu sunt la primul parteneriat in lumea auto, interesul diviziei celor de la Google pentru acest domeniu fiind din ce in ce mai ridicat in ultimii ani. Asa cum probabil ca va amintiti deja, cei de la Waymo au colaborat mai intai cu Fiat - Chrysler, dupa care au mai avut un parteneriat cu cei de la Jaguar Land Rover.

Acum se pare ca a venit randul celor de la Alianta Renault - Nissan sa colaboreze cu divizia Waymo a celor de la Google. Conform informatiilor, obiectivul principal al acestui parteneriat este acela de a fi dezvoltate servicii de mobilitate cu masini autonome.

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, conform intelegerii dintre cele doua parti, masinile autonome vor fi utilizate atat pentru transportul de pasageri, cat si pentru cel de marfuri. Despre aceste vehicule autonome nu se stiu prea multe la acest moment, insa se pare ca primele prototipuri vor fi testate mai intai in Franta si Japoania, tarile din care provin cei doi constructori auto care s-au aliat acum cu Waymo. Oficialii companiilor implicate in acest proiect nu au luat inca o decizie cu privire la termenul la care sa fie lansate in mod oficial aceste vehicule autonome.

Renault si Nissan sunt acum responsabile de oficializarea primului pas in aceasta directie, urmand sa puna bazele unor companii de tip joint-venture cu cei de la Waymo in Franta si Japonia. Noile companii create vor avea rolul principal de a dezvolta si de a testa diferite solutii si servicii de mobilitate bazate pe tehnologia masinilor autonome.

Proiectul dezvoltat de cele trei companii este inca abia la inceput de drum, drept pentru care pana la acest moment nu sunt cunoscute foarte multe detalii! Cel mai probabil, odata cu trecerea timpului, oficialii implicati in acest proiect ne vor oferi mai multe detalii oficiale despre stadiul in care se afla lucrarile!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter