Renault Captur, performanta maxima la testele de siguranta

Renault Captur a primit cinci stele la testele Euro NCAP. Rezultatul a fost obtinut in ciuda exigentei testelor care a crescut din ianuarie 2013 si ofera dovezi suplimentare ale expertizei de siguranta pasiva Renault.

Captur a obtinut un scor global de 80,5%, devenind astfel al 15-lea model din gama Renault care primeste scorul maxim de cinci stele Euro NCAP pentru coeficientul de siguranta. In plus, pe langa aceasta recunoastere formala a performantelor sale de siguranta, Renault Captur ofera o dinamica imbunatatita datorita sasiului sau deschis. Principalul obiectiv pe care l-a avut Captur a fost de a oferi acelasi standard de siguranta pasiva ca Noul Clio, deoarece ambele sunt construite pe aceeasi platforma.

Performantele de siguranta Renault se bazeaza pe rezultatele obtinute in urma cercetarilor accidentelor rutiere, facute cu scopul de a dezvolta solutii de siguranta cat mai eficiente. In cazul unui impact frontal, ocupantii locurilor din fata sunt protejati de doua airbag-uri, precum si de centurile de siguranta dotate cu dispozitive de pretensionare si limitatoare de sarcina.

Pentru a detecta un impact intr-un timp cat mai scurt, Captur dispune de doi senzori de detectare pe fiecare parte a sa, cate unul pe usile din fata si ceilalti in montantii B. Rezultatele obtinute l-au ajutat pe Renault Captur sa acumuleze 32 de puncte din cele 36 posibile la protectia adultilor, care este unul dintre cele mai bune rezultate obtinute vreodata in segmentul masinilor mici.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter